Now Reading:
Veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu – u Ivancu traju radovi na uređenju Rekreacijskog centra Lančić-Knapić, uskoro slijedi i gradnja tribine
Full Article 2 minutes read

Veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu – u Ivancu traju radovi na uređenju Rekreacijskog centra Lančić-Knapić, uskoro slijedi i gradnja tribine

Grad Ivanec nastavlja s radovima na gradnji i uređenju površina i prateće infrastrukture na Rekreacijskom centru Lančić-Knapić. Tako je trenutno u tijeku gradnja parkirališta kod Rekreacijskog centra za potrebe posjetitelja i korisnika, a slijedi izvedba vodovoda i oborinske odvodnje.

Nakon toga kreće i gradnja tribina, a ove godine u planu je i rasvjeta igrališta te postavljanje zaštitnih mreža.

-Parkiralište će raspolagati s ukupno 36 parkirnih mjesta, od kojih 14 na asfaltiranoj površini, dok će se još 22 mjesta urediti po modelu takozvanih zelenih rešetki. Dva mjesta bit će rezervirana za osobe s invaliditetom. Također, stižu struja i voda. Naime, s izvođačem radova, Niskogradnjom Veselnik ugovoreno je i uređenje oborinske odvodnje te polaganje cijevi za izvedbu priključka vode i to će biti odrađeno već u ovoj fazi – rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

Vrijednost ovih radova je 82.280 eura, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca.

Grad je proveo i postupak za nabavu i postavljanje tribina na Rekreacijskom centru te za uređenje pristupnih staza, a ugovoreni radovi vrijedni su 78.700 eura.

-Nakon dovršetka radova na parkiralištu slijedi gradnja tribina, koje će ujedno biti i zaštita nasipa prema susjednoj parceli. Tribine će imati kapacitet 100-tinjak sjedećih mjesta, a bit će opremljene drvenim sjedištima od ariša. Ujedno će biti izvedene sve pristupne pješačke staze do ceste i parkirališta. Ove godine u planu je i postava zaštitnih mreža i rasvjete igrališta, no zbog pristupa mehanizacije, s tim radovima se ne može krenuti prije završetka tribina – poručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Sve radove financira Grad Ivanec. U idućim godinama slijedi uređenje biciklističko-trkačke staze oko jezera, izvedba igrališta za odbojku, travnatog terena za tradicionalne seoske sportove, nadstrešnice za druženja sa sanitarnim čvorom i spremištem opreme te izmuljivanje jezera i uređenje obale.

www.sjever.hr / ivanec.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.