Now Reading:
Veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu – u Ivancu traju radovi na uređenju Rekreacijskog centra Lančić-Knapić, uskoro slijedi i gradnja tribine
Full Article 2 minutes read

Veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu – u Ivancu traju radovi na uređenju Rekreacijskog centra Lančić-Knapić, uskoro slijedi i gradnja tribine

Grad Ivanec nastavlja s radovima na gradnji i uređenju površina i prateće infrastrukture na Rekreacijskom centru Lančić-Knapić. Tako je trenutno u tijeku gradnja parkirališta kod Rekreacijskog centra za potrebe posjetitelja i korisnika, a slijedi izvedba vodovoda i oborinske odvodnje.

Nakon toga kreće i gradnja tribina, a ove godine u planu je i rasvjeta igrališta te postavljanje zaštitnih mreža.

-Parkiralište će raspolagati s ukupno 36 parkirnih mjesta, od kojih 14 na asfaltiranoj površini, dok će se još 22 mjesta urediti po modelu takozvanih zelenih rešetki. Dva mjesta bit će rezervirana za osobe s invaliditetom. Također, stižu struja i voda. Naime, s izvođačem radova, Niskogradnjom Veselnik ugovoreno je i uređenje oborinske odvodnje te polaganje cijevi za izvedbu priključka vode i to će biti odrađeno već u ovoj fazi – rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

Vrijednost ovih radova je 82.280 eura, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca.

Grad je proveo i postupak za nabavu i postavljanje tribina na Rekreacijskom centru te za uređenje pristupnih staza, a ugovoreni radovi vrijedni su 78.700 eura.

-Nakon dovršetka radova na parkiralištu slijedi gradnja tribina, koje će ujedno biti i zaštita nasipa prema susjednoj parceli. Tribine će imati kapacitet 100-tinjak sjedećih mjesta, a bit će opremljene drvenim sjedištima od ariša. Ujedno će biti izvedene sve pristupne pješačke staze do ceste i parkirališta. Ove godine u planu je i postava zaštitnih mreža i rasvjete igrališta, no zbog pristupa mehanizacije, s tim radovima se ne može krenuti prije završetka tribina – poručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Sve radove financira Grad Ivanec. U idućim godinama slijedi uređenje biciklističko-trkačke staze oko jezera, izvedba igrališta za odbojku, travnatog terena za tradicionalne seoske sportove, nadstrešnice za druženja sa sanitarnim čvorom i spremištem opreme te izmuljivanje jezera i uređenje obale.

www.sjever.hr / ivanec.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.