Now Reading:
Održana izborna skupština konjščinskih pčelara – Darko Milinković novi-stari predsjednik Udruge pčelara “Nektar”
Full Article 3 minutes read

Održana izborna skupština konjščinskih pčelara – Darko Milinković novi-stari predsjednik Udruge pčelara “Nektar”

Udruga pčelara “Nektar” iz Konjščine ovih je dana održala svoju izbornu skupštinu, na kojoj je ponovno za predsjednika izabran Darko Milinković, kako bi dovršio sve planirane zadaće ove vrlo aktivne i vrijedne Udruge.

Riječ je o Udruzi koja djeluje dugi niz godina te iza sebe ima brojne ostvarene uspjehe. Naime, njeni članovi jedni su od najnagrađivanijih pčelara na području Krapinsko – zagorske županije, ali i šire. Udruga uz konjščinske pčelare okuplja i one s područja općine Hrašćina.

O ozbiljnosti kao i važnosti same Udruge govori i broj okupljenih na njihovoj skupštini, a među kojima su bili brojni članovi prijateljskih udruga pčelara s područja Krapinsko zagorske te Zagrebačke županije, ali i oni iz susjedne nam Mađarske koje s konjščinskim pčelarima veže lijepa suradnja i prijateljstvo. Podršku udruzi svojim su prisustvom iskazali su i predstavnik Hrvatskog pčelarskog saveza, načelnik Hrašćine Branko Tukač te načelnica Konjščine Anita Krok.

– Drago mi je što s vodstvom naše Udruge kao predsjednik nastavlja gospodin Milinković, budući je vrlo aktivan član i u Savezu udruga pčelara Krapinsko – zagorske županije te je ujedno zaštitni znak naše Udruge – rekla je načelnica Krok, za čijeg je mandata Udruzi pčelara povećan iznos sredstava, a kako je napomenula uvijek mogu računati na potporu Općine.

– S obzirom na to da naši pčelari vrijedno sudjeluju u svakoj našoj manifestaciji te svojim radom, trudom i uspjesima promoviraju našu općina na najbolji mogući način, Općina im uvijek izlazi u susret. Također, iznimno mi je drago što i naš župan, Željko Kolar prepoznaje značaj pčelara odnosno meda kao jednog od važnijih zagorskih proizvoda pa se tako Županija uključila u nabavku nacionalne staklenke za med proizvedenu na području Zagorja, točnije u Humu na Sutli. Taj projekt, svojim će sufinanciranje podržati i Općina Konjščina, a sve s ciljem kako bi se pridonijelo prepoznatljivosti i vidljivosti meda s našeg područja – poručila je načelnica Krok.

Pojasnila je i kako Općina vrijedno radi na tome da se osigura i neki prostor u kojem bi Udruga pčelara mogla djelovati, odnosno održavati svoje sastanke i brojne radionice koje vrijedno pripremaju za svoje članove i sve zainteresirane. Za kraj im je poželjela dobru i mednu godinu te da im bude barem onakva kakva je bila prošle godine.

– Između ostalog, želim da i dalje nastave širiti svoj pozitivan stav oko pčelarstva te da im se priključi što više mladih, kako bi se ta generacijska tradicija na našem području nastavila – poručila je načelnica Krok.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.