Now Reading:
Obrtnička noć uz 50. obljetnicu Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec
Full Article 3 minutes read

Obrtnička noć uz 50. obljetnicu Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec

Nakon dvije pandemijske godine, ove je subote održana tradicionalna i to 22. po redu Obrtnička noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec. Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći ujedno je obilježena i 50. godišnjica djelovanja ovog vrijednog i za svakog obrtnika u klanječkom kraju važnog obrtničkog udruženja.

Uz obrtnike i članove njihovih obitelji, svečanosti su prisustvovali i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Kumrovca Robert Šplajt, predsjednik OKKZŽ Nenad Kučiš, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika iz KZŽ i Grada Zagreba te poslovni partneri i prijatelji Udruženja.

Bila je to prilika da se u prisjećanju na trenutke osnivanja Udruženja, koje je za ovu prigodu pripremila voditeljica programa Snježana Horvatin, sadašnje članove podsjeti na događaj u maloj sobici gostionice obitelji Sever u Mihanović Dolu, u kojoj su se u zimi 1937. godine sastali Tomislav Gadža, Josip Borošak, Vjekoslav Novosel, Dragutin Ulama, Drago Štefan, Stjepan Poslek (Braco), Ivan Vukina, Vlado Stanković i Milan Taboršak, inicijatori osnivanja ovog Udruženja.

Predsjednik Udruženja Kruno Krčelić podnio je izvještaj o radu za proteklu godinu i naglasio da je došlo do povećanja broja obrtnika u odnosu na prethodnu te izvijestio prisutne o izvedenim radovima, ali isto tako i o planiranim radovima u 2023., a obrtnicima klanječkog kraja obratili su se i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš te župan Željko Kolar.

Uslijedila je dodjela priznanja Međuopćinskog udruženja obrtnika zaslužnim članovima. Diplome za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke dodijeljene su Tomislavu Mihaliću, Ani Preglej, Darku Mihaliću, Vjekoslavu Brglesu i Ivanu Buriću. Povelju Počasni Obrtnik za dugogodišnje promicanje ugleda obrtnika i obrtništva te rad kroz više mandata u tijelima Udruženja dodijeljene su Mladenu Županiću, Branku Grebličkom i Dani Cindriću, a Povelja počasnog obrtnika, koja zbog pandemije nije nikada uručena pok. Željku Borošaku, u ovoj je svečanoj prigodi predana njegovoj obitelji.

Od strane Obrtničke komore KZŽ dodijeljene su jubilarne diplome za 20, 25, 30, 35 i 40 godina uspješnog vođenje obrta za 2020., 2021, i 2022. godinu brojnim članovima MUO Klanjec.

Hrvatska obrtnička komora dodijelila je Želimiru Kristofiću zahvalnicu za izniman doprinos poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija, Dani Cindriću priznanje za izniman doprinos poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija te Danijelu Kodrnji povelju za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Kako je Obrtnička noć već više od dva desetljeća spoj obrtničke svečanosti, ali i druželjubivosti, godišnji susret obrtnika nastavljen je u ugodnoj atmosferi uz večeru i glazbeni program Igora Siročića, Marka Poslončeca i Krune Horvata.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.