Now Reading:
Varaždin: Policijski šef mrtav pijan skrivio prometnu pa pobjegao, a sada je vraćen na posao
Full Article 2 minutes read

Varaždin: Policijski šef mrtav pijan skrivio prometnu pa pobjegao, a sada je vraćen na posao

U svibnju prošle godine pijan je skrivio prometnu nesreću te zatim pobjegao i pritom vozačici čiji je automobil oštetio nije ostavio svoje podatke, a sada je vraćen na posao.

Kako piše Index, riječ je o nekadašnjem visokopozicioniranom policijskom šefu Robertu Maltaru, nekadašnjem voditelju Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske, iz koje su Indexu napisali da je Maltar vraćen na mjesto policijskog službenika u istoj službi.

Na upit Io ovom slučaju odgovorio je načelnik Predrag Benčić.
-Protiv policijskog službenika koji je sudjelovao u prometnoj nesreći dana 3. svibnja 2022. godine, nakon kriminalističkog istraživanja prometne nesreće, podnesen je prekršajni nalog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, među njima i za napuštanje mjesta nesreće. Prekršajni postupak je i dalje u tijeku na Općinskom sudu u Čakovcu. Također, isti je tada rješenjem načelnika Policijske uprave varaždinske privremeno udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut zbog utemeljene sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti iz čl. 96. st. 1. Zakona o policiji – odgovorio je Benčić Indexu.

Dodao je da je „u disciplinskom postupku, predmetni policijski službenik je proglašen krivim te mu je izrečena sankcija premještaja na niže radno mjesto, a što je i učinjeno, sukladno njegovoj stručnoj spremi i osobnom policijskom zvanju”.

Podsjetimo, kako je tada službeno objavila Policijska uprava, Maltar je 3. svibnja 2022, nešto prije 16 sati u Turčinu kod Varaždina svojim vozilom skrivio prometnu nesreću. Svojim automobilom naletio je na drugo vozilo, no, iako je prouzročio materijalnu štetu, nije stao niti je vozačici ostavio svoje podatke. Pobjegao je s mjesta nesreće, ali su ga kolege ipak uspjeli pronaći nekoliko sati kasnije u Varaždinskim Toplicama i tada mu je, kako stoji u službenom izvještaju, utvrđena koncentracija alkohola u krvi od čak 2.31 promila. Varaždinska policija odmah je najavila da mu slijedi disciplinski postupak.

foto: ilustracija (arhiva)
sjever.hr/index.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.