Now Reading:
Ovog vikenda na podravskim prometnicama devet prometnih nesreća – papučica gasa nije se štedjela, a niti natakanje alkohola!
Full Article 2 minutes read

Ovog vikenda na podravskim prometnicama devet prometnih nesreća – papučica gasa nije se štedjela, a niti natakanje alkohola!

Tijekom vikenda od 3. do 6. ožujka 2023. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od kojih sedam s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su kao počinitelji u četiri prometne nesreće. U prometnim nesrećama dva mlada vozača evidentirani su kao počinitelji prometnih nesreća.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje vozila na kolniku (4), nepoštivanje prednosti prolaska (1), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), neočekivana pojava opasnosti na cesti (1) i ostale greške (2).

Tijekom vikenda sankcionirano je 158 prometnih prekršaja od čega 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 68 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 4. ožujka u 00.45 sati, u Koprivnici, u Goričkoj ulici, kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,66 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 4. ožujka u 21.31 sati, u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 118 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tri vozača su uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. U pojačanom nadzoru prometa tijekom vikenda zatečena su dva recidivista.

www.sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.