Now Reading:
ONE SU HRABRE I POŽRTVOVNE Održan prijem za vatrogaskinje Koprivničko – križevačke županije
Full Article 2 minutes read

ONE SU HRABRE I POŽRTVOVNE Održan prijem za vatrogaskinje Koprivničko – križevačke županije

U prostorijama Društvenog doma u Đelekovcu u nedjelju je održan drugi Prijem za žene u vatrogastvu koji je okupio članice dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Koprivničko – križevačke županije. Uz domaćine DVD Đelekovec i Općinu Đelekovec te organizatora, Vatrogasnu zajednicu KKŽ koju su predstavljali predsjednik Darko Palaš i glavni zapovjednik Zvonimir Habijan, prijemu je ispred KKŽ prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednik VZ KKŽ Darko Palaš zahvalio je svim članicama na požrtvovnosti koju ulažu u vatrogasnu djelatnost te naglasio kako u vatrogastvu nije važan spol već povjerenje u osobu koja je na intervenciji.

– Hvala vam na vašoj službi u vatrogasnim društvima diljem naše županije te što zajedno s muškim kolegama činite veliku zajednicu koja ulijeva povjerenje i sigurnost našim sugrađanima – istaknuo je Palaš.

Okupljene su pozdravili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, te domaćini – načelnica Lara Samošćanec i predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec.Svi oni čestitali su ženama u vatrogastvu na hrabrosti i požrtvovnosti te im zahvalili na radu i trudu koji ulažu u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Koprivničko – križevačka županija po broju žena u vatrogastvu druga je u Hrvatskoj. Od ukupno 9500 vatrogasaca, njih 2264 je žena, a od 1725 operativnih vatrogasaca, čak 214 je vatrogaskinja.

Program u Đelekovcu upotpunili su učenici OŠ M. P. Miškine te Društvo žena Reka s kolačima i predstavom. Svaka vatrogaskinja dobila je prigodan poklon, cvijet i čokoladu.

www.sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.