Now Reading:
Obilazak radova u Dvorcu Stubički Golubovec okrunjen potpisivanjem novog ugovora vrijednog 2.166.518 eura!
Full Article 3 minutes read

Obilazak radova u Dvorcu Stubički Golubovec okrunjen potpisivanjem novog ugovora vrijednog 2.166.518 eura!

Ispred Dvorca Stubički Golubovec održano je potpisivanje ugovora o konstruktivnoj sanaciji temelja i podruma Dvorca Stubički Golubovec.

Ugovor vrijedan 2.166.518 eura potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i Vlado Ćorluka, direktor izvođača radova tvrtke Hedom d.o.o.

Kolar kaže kako je svima u interesu da se posao uređenja i sanacije dvorca odradi maksimalno kvalitetno.

-Svaka ovakva vrsta potpisivanja novog ugovora je korak bliže našem konačnom cilju, a to je otvorenje Znanstveno edukacijsko-zabavnog centra ovdje u Donjoj Stubici. Sljedeći korak je cjelovita obnova u kojoj bi bio pomoćni objekt i kompletan završetak dvorca, a sama postava onda preko ITU mehanizma Grada Zagreba ili nekog drugog europskog fonda i u nekoj objektivnoj procjeni ZEZ bi mogao negdje 2025. godine početi raditi – rekao je Kolar i dodao kako je to cilj i misija koju su postavili ispred sebe te naglasio kako ono što si zacrtaju, to i realiziraju.

Ćorluka kaže kako je ostalo još nešto za odraditi iz prvog ugovora te da se očekuje kako će same konstrukcije biti ubrzo gotove.

-S ovim ugovorom nadam se da ćemo završiti konstruktivnu obnovu i da ćete dobiti jedan kvalitetan, čvrst i lijep dvorac, a da bi bio lijep dvorac morat će se i dalje raditi. Što se tiče same konstrukcije – do 6. mjeseca nadam se da će sve biti gotovo – izjavio je Ćorluka.

Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša kaže kako će se rekonstrukcijama stvoriti prvi hrvatski Znanstveno edukativno-zabavni centar Zagorje.

Suvlasnici dvorca Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica pokrenuli su ovaj projekt zajedno sa svojim partnerima kako bi u njemu prezentirali dostignuća hrvatskih znanstvenika. To je koncept koji približava znanost na jedan zaista zabavan edukativan način i zapravo je to prvi projekt koji će spojiti i kulturnu baštinu i znanost – priopćila je Matuša i dodala kako će u obnovljenoj kulturnoj baštini prikazivati sve što su kroz povijest hrvatski znanstvenici uspjeli postići.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar koja je rekla da su radovi na sanaciji dvorca počele još početkom 2022. godine.

-U tijeku izvođenja radova javila se potreba za dodatnim radovima sanacije zidova i temelja dvorca, a kojima bi se postigla dodatna stabilizacija dvorca. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije. Krapinsko-zagorska županija podnijela je Ministarstvu kulture i medija zahtjev za dodatnih 2,2 milijuna eura kako bi se mogli financirati ovi dodatni radovi. Dodatak ugovora je potpisan, sredstva su odobrena te ukupna vrijednost sanacije dvorca iznosi 5.040.000 eura – izjavila je Mlakar.

md/sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.