Now Reading:
Obilazak radova u Dvorcu Stubički Golubovec okrunjen potpisivanjem novog ugovora vrijednog 2.166.518 eura!
Full Article 3 minutes read

Obilazak radova u Dvorcu Stubički Golubovec okrunjen potpisivanjem novog ugovora vrijednog 2.166.518 eura!

Ispred Dvorca Stubički Golubovec održano je potpisivanje ugovora o konstruktivnoj sanaciji temelja i podruma Dvorca Stubički Golubovec.

Ugovor vrijedan 2.166.518 eura potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i Vlado Ćorluka, direktor izvođača radova tvrtke Hedom d.o.o.

Kolar kaže kako je svima u interesu da se posao uređenja i sanacije dvorca odradi maksimalno kvalitetno.

-Svaka ovakva vrsta potpisivanja novog ugovora je korak bliže našem konačnom cilju, a to je otvorenje Znanstveno edukacijsko-zabavnog centra ovdje u Donjoj Stubici. Sljedeći korak je cjelovita obnova u kojoj bi bio pomoćni objekt i kompletan završetak dvorca, a sama postava onda preko ITU mehanizma Grada Zagreba ili nekog drugog europskog fonda i u nekoj objektivnoj procjeni ZEZ bi mogao negdje 2025. godine početi raditi – rekao je Kolar i dodao kako je to cilj i misija koju su postavili ispred sebe te naglasio kako ono što si zacrtaju, to i realiziraju.

Ćorluka kaže kako je ostalo još nešto za odraditi iz prvog ugovora te da se očekuje kako će same konstrukcije biti ubrzo gotove.

-S ovim ugovorom nadam se da ćemo završiti konstruktivnu obnovu i da ćete dobiti jedan kvalitetan, čvrst i lijep dvorac, a da bi bio lijep dvorac morat će se i dalje raditi. Što se tiče same konstrukcije – do 6. mjeseca nadam se da će sve biti gotovo – izjavio je Ćorluka.

Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša kaže kako će se rekonstrukcijama stvoriti prvi hrvatski Znanstveno edukativno-zabavni centar Zagorje.

Suvlasnici dvorca Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica pokrenuli su ovaj projekt zajedno sa svojim partnerima kako bi u njemu prezentirali dostignuća hrvatskih znanstvenika. To je koncept koji približava znanost na jedan zaista zabavan edukativan način i zapravo je to prvi projekt koji će spojiti i kulturnu baštinu i znanost – priopćila je Matuša i dodala kako će u obnovljenoj kulturnoj baštini prikazivati sve što su kroz povijest hrvatski znanstvenici uspjeli postići.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar koja je rekla da su radovi na sanaciji dvorca počele još početkom 2022. godine.

-U tijeku izvođenja radova javila se potreba za dodatnim radovima sanacije zidova i temelja dvorca, a kojima bi se postigla dodatna stabilizacija dvorca. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije. Krapinsko-zagorska županija podnijela je Ministarstvu kulture i medija zahtjev za dodatnih 2,2 milijuna eura kako bi se mogli financirati ovi dodatni radovi. Dodatak ugovora je potpisan, sredstva su odobrena te ukupna vrijednost sanacije dvorca iznosi 5.040.000 eura – izjavila je Mlakar.

md/sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.