Now Reading:
Interesi žena od sada će biti još glasnije zastupani – s ciljem osnaživanja njihove društvene i političke uloge u Loboru formirana Zajednica žena „Katarina Zrinski”
Full Article 1 minutes read

Interesi žena od sada će biti još glasnije zastupani – s ciljem osnaživanja njihove društvene i političke uloge u Loboru formirana Zajednica žena „Katarina Zrinski”

U Općini Lobor uspostavljena je Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski” s ciljem još snažnijeg poticanja poboljšanja uloge i položaja žena u društvu te promicanja njihove jednakosti.

Novoizabrana predsjednica Zajednice je Marina Bezak, a kako je naglašeno prilikom osnivanja cilj je osigurati ravnopravnost i jednake mogućnosti za sudjelovanje žena u društvenom, političkom, kulturnom i javnom životu što je put prema pravednom društvu u kojem se ostvaruju i poštuju sva ljudska prava.

Zajednica promiče obitelj kao temeljnu društvenu zajednicu i afirmira ulogu žene u obitelji, zauzima se za jačanje položaja žena unutar Hrvatske demokratske zajednice i definiranje političkih stajališta njezinih članica u temeljnim političkim pitanjima današnjice. Uz to, surađuje, pridonosi i preuzima odgovornost u svim područjima u kojima se raspravlja ili odlučuje o položaju ili interesima žena.

-Zajednica okuplja žene svih socijalnih grupacija koje se priklanjaju politici stranke i prihvaćaju temeljna načela kršćanske civilizacije – objasnila je Ljubica Jembrih, predsjednica Općinske organizacije HDZ-a te načelnica Općine Lobor čestitavši svim članicama, predsjednici Bezak i potpredsjednicama na izboru.

www.sjever.hr / FB Ljubica Jembrih
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.