Now Reading:
Interesi žena od sada će biti još glasnije zastupani – s ciljem osnaživanja njihove društvene i političke uloge u Loboru formirana Zajednica žena „Katarina Zrinski”
Full Article 1 minutes read

Interesi žena od sada će biti još glasnije zastupani – s ciljem osnaživanja njihove društvene i političke uloge u Loboru formirana Zajednica žena „Katarina Zrinski”

U Općini Lobor uspostavljena je Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski” s ciljem još snažnijeg poticanja poboljšanja uloge i položaja žena u društvu te promicanja njihove jednakosti.

Novoizabrana predsjednica Zajednice je Marina Bezak, a kako je naglašeno prilikom osnivanja cilj je osigurati ravnopravnost i jednake mogućnosti za sudjelovanje žena u društvenom, političkom, kulturnom i javnom životu što je put prema pravednom društvu u kojem se ostvaruju i poštuju sva ljudska prava.

Zajednica promiče obitelj kao temeljnu društvenu zajednicu i afirmira ulogu žene u obitelji, zauzima se za jačanje položaja žena unutar Hrvatske demokratske zajednice i definiranje političkih stajališta njezinih članica u temeljnim političkim pitanjima današnjice. Uz to, surađuje, pridonosi i preuzima odgovornost u svim područjima u kojima se raspravlja ili odlučuje o položaju ili interesima žena.

-Zajednica okuplja žene svih socijalnih grupacija koje se priklanjaju politici stranke i prihvaćaju temeljna načela kršćanske civilizacije – objasnila je Ljubica Jembrih, predsjednica Općinske organizacije HDZ-a te načelnica Općine Lobor čestitavši svim članicama, predsjednici Bezak i potpredsjednicama na izboru.

www.sjever.hr / FB Ljubica Jembrih
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.