Now Reading:
HDZ Općine Gornji Kneginec proslavio 33. obljetnicu osnutka: „Već tri desetljeća dajemo svoj obol u stvaranju jedne od najrazvijenijih općina u Varaždinskoj županiji”
Full Article 4 minutes read

HDZ Općine Gornji Kneginec proslavio 33. obljetnicu osnutka: „Već tri desetljeća dajemo svoj obol u stvaranju jedne od najrazvijenijih općina u Varaždinskoj županiji”

Hrvatska demokratska zajednica Općine Gornji Kneginec u petak je proslavila 33. obljetnicu svog osnutka. Riječ je o prvoj osnovanoj općinskoj organizaciji HDZ-a u Varaždinskoj županiji. Od hrvatskog osamostaljenja pa do danas, Općinu Gornji Kneginec čak 25 godina vodili su HDZ-ovi načelnici te zajedno s vijećnicima iz iste stranke davali svoj obol u stvaranju jedne od najrazvijenijih općina u Varaždinskoj županiji.

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški osvrnuo se na rezultate stranke u protekla tri desetljeća poručivši kako o njenoj stabilnosti najbolje govori podatak da je u 30 godina čak 25 bila na vlasti.

-Uvijek smo nastojali dati svoj obol, ne samo HDZ-u, nego čitavom ovom kraju, kroz razvoj i mnoge teme koje smo otvarali. U proteklih godinu dana bilo je mnogo aktivnosti na području Općine Gornji Kneginec. Ove ćete godine ponovo svjedočiti intenzivnom razvoju Poduzetničke zone Kneginec jer će se graditi nekoliko proizvodnih objekata. Bit će i nekoliko manjih koji neće biti proizvodni, ali će se o njima daleko više pričati jer je takvo stanje u društvu – sve se više priča o nekim drugim stvarima, a ne o radnim mjestima i proizvodnji – rekao je Kaniški.

Projekata na području Općine Gornji Kneginec zaista je mnogo, pa se tako na samom ulazu u Kneginec gradi rotor kojim će se riješiti takozvana crna točka u prometu. Nakon 30 godina, Općina će napokon dobiti i svoj vlastiti objekt, ujedno i polivalentni centar, a diljem općine u tijeku je modernizacija cesta.

-Svemu tome doprinos je dao HDZ kroz svoje načelnike, vijećnike koji su svih 30 godina davali obol razvoju naše općine – poručio je Kaniški.

Inače, kneginečka općinska organizacija HDZ-a u odnosu na druge stranke višestruko je brojnija, a trenutno ju čini 541 član.

-Zacrtali smo si da Kneginec bude prigradska općina, prigradsko mjesto koje će koristiti benefite autoceste koja nam je dala blagodat spojnog traka, gdje smo razvili Poduzetničku zonu. Temeljem toga, sve to pretačemo u naše naselje, u kvalitetu života naših mještana, kroz brojne projekte koji su društvena nadogradnja cijelog tog procesa – zaključio je Kaniški.

Pohvalivši rad općinske organizacije stranke, predsjednik županijskog HDZ-a i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako rezultati Općine Gornji Kneginec najbolje govore o uspješnosti općinske organizacije HDZ-a.

-Prije 20-ak godina Općina Gornji Kneginec bila je bez asfaltiranih brežnih cesta, ovdje se nalazilo i odlagalište otpada za grad Varaždin i sve susjedne općine. Međutim, danas kad pogledamo, riječ je o jednoj od najrazvijenijih općina s jednom od prvih poduzetničkih zona koja je omogućila, najprije da se ostvare radna mjesta, a da potom ta radna mjesta osiguraju i gospodarski rast, a samim time i standard građana – rekao je Stričak.

Dodao je i kako je, zahvaljujući angažmanu načelnika Kaniškog i njegova tima, u planu šest novih velikih investicija koje će u Poduzetničkoj zoni otvoriti 500 do 600 novih radnih mjesta.

-Kako često naglašavam, jaki smo onoliko koliko nam je jako gospodarstvo. Gospodarstvo u općini Gornji Kneginec je zaista jako i za primjer svima ostalima – naglasio je Stričak čestitavši svim članovima općinske organizacije HDZ-a 33. obljetnicu jer, kako kaže, upravo su oni najzaslužniji za ovakve rezultate.

Spomenimo i da su uz predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog i predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, župana Anđelka Stričaka, članove stranke, HDZ-ove načelnike i gradonačelnike svečanosti kojom je obilježena 33. godišnjica osnutka prisustvovali i saborski zastupnici Siniša Jenkač, ujedno i gradonačelnik Grada Novog Marofa te Damir Habijan, ujedno i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina.

www.sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.