Now Reading:
DV SUNČICA Vrijedni krapinski Bubamarci posadili drveće na tri lokacije u gradu, a uskoro kreću u novu akciju
Full Article 3 minutes read

DV SUNČICA Vrijedni krapinski Bubamarci posadili drveće na tri lokacije u gradu, a uskoro kreću u novu akciju

Polaznici krapinskog Dječjeg vrtića „Sunčica”, iako još jako mali, već vrlo dobro znaju što znači čuvati i voljeti prirodu i brinuti o njoj na pravi način, kako bi svi zajedno ljepše i zdravije živjeli.

Osim što o prirodi redovito uče i tijekom cijele godine brinu o tradicijskom vrtu u sklopu svog dječjeg vrtića, Bubamarci redovito sudjeluju i u akcijama vezanim uz očuvanje okoliša, pa su se tako nedavno uključili i u onu nacionalnu pod nazivom ”Zasadi stablo, ne budi panj” .

Ova se akcija provodi već četvrtu godinu, a Bubamarci su se uključili od samog početka, rekla je za Sjever.hr glavna vrtlarica u vrtiću Jasna Čiček Vorih.

-Otišla sam u poslovnicu Šumarije Krapina, gospodinu Poslončecu jer se oni vrlo rado odazivaju i svim drugim udrugama i svima ostalima koji žele pošumljavati. Donirali su nam sadnice, a mi smo „višak” distribuirali dalje krapinskim izviđačima i planinarima. Iduće godine bi trebali obuhvatiti malo više lokacija u Krapini. Suradnju Grada imamo pa se nadam da ćemo to i realizirati – kazala nam je Čiček Vorih.

Budući da u okolišu dječjeg vrtića Sunčica već postaje malo „gužvovito”, ovoga puta mališani su, osim u vrtićkom dvorištu drveće sadili na dječjem igralištu na Tkalcima te na bivšem odlagalištu smeća pokraj igrališta. Sadnice su donirali donatori iz udruge” Zasadi stablo, ne budi panj” te Hrvatske šume, a ukupno je posađeno po deset lovor višnja i sadnica oraha, po dvije jele i kaline, ginko, kesten, dud i evodija.

Iako su dobro zasukali rukave, za mališane i njihovu vrtlaricu uskoro će biti još posla.

-Ove ćemo godine u sklopu projekta HRT-a javnosti predstaviti i naš šumski vrt. Namjera mi je, naime, napraviti takav vrt koji će biti jedinstven po tome što ćemo na neki način šumu dovesti u naše dvorište, ali i u zatvoreni prostor, putem visećih šumskih vrtova. Nastojat ćemo vanjski prostor napraviti što sličniji šumskom, ali tako da ipak bude sigurniji i dostupniji od pravog šumskog okruženja. Pripreme su već polako počele i svi se radujemo tom novom projektu – naglasila je Jasna Čiček Vorih.

Ne sumnjamo da će i taj projekt doprinijeti tome da se o Bubamarcima i vrtlarici koja im u svemu pomaže ponovo govori i piše, kao i mnogo puta dosad, a nadamo se da će im njihov zajednički trud ne samo uljepšati okruženje u vrtiću, već donijeti i još pokoju nagradu.

a.kučić/sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.