Now Reading:
DV SUNČICA Vrijedni krapinski Bubamarci posadili drveće na tri lokacije u gradu, a uskoro kreću u novu akciju
Full Article 3 minutes read

DV SUNČICA Vrijedni krapinski Bubamarci posadili drveće na tri lokacije u gradu, a uskoro kreću u novu akciju

Polaznici krapinskog Dječjeg vrtića „Sunčica”, iako još jako mali, već vrlo dobro znaju što znači čuvati i voljeti prirodu i brinuti o njoj na pravi način, kako bi svi zajedno ljepše i zdravije živjeli.

Osim što o prirodi redovito uče i tijekom cijele godine brinu o tradicijskom vrtu u sklopu svog dječjeg vrtića, Bubamarci redovito sudjeluju i u akcijama vezanim uz očuvanje okoliša, pa su se tako nedavno uključili i u onu nacionalnu pod nazivom ”Zasadi stablo, ne budi panj” .

Ova se akcija provodi već četvrtu godinu, a Bubamarci su se uključili od samog početka, rekla je za Sjever.hr glavna vrtlarica u vrtiću Jasna Čiček Vorih.

-Otišla sam u poslovnicu Šumarije Krapina, gospodinu Poslončecu jer se oni vrlo rado odazivaju i svim drugim udrugama i svima ostalima koji žele pošumljavati. Donirali su nam sadnice, a mi smo „višak” distribuirali dalje krapinskim izviđačima i planinarima. Iduće godine bi trebali obuhvatiti malo više lokacija u Krapini. Suradnju Grada imamo pa se nadam da ćemo to i realizirati – kazala nam je Čiček Vorih.

Budući da u okolišu dječjeg vrtića Sunčica već postaje malo „gužvovito”, ovoga puta mališani su, osim u vrtićkom dvorištu drveće sadili na dječjem igralištu na Tkalcima te na bivšem odlagalištu smeća pokraj igrališta. Sadnice su donirali donatori iz udruge” Zasadi stablo, ne budi panj” te Hrvatske šume, a ukupno je posađeno po deset lovor višnja i sadnica oraha, po dvije jele i kaline, ginko, kesten, dud i evodija.

Iako su dobro zasukali rukave, za mališane i njihovu vrtlaricu uskoro će biti još posla.

-Ove ćemo godine u sklopu projekta HRT-a javnosti predstaviti i naš šumski vrt. Namjera mi je, naime, napraviti takav vrt koji će biti jedinstven po tome što ćemo na neki način šumu dovesti u naše dvorište, ali i u zatvoreni prostor, putem visećih šumskih vrtova. Nastojat ćemo vanjski prostor napraviti što sličniji šumskom, ali tako da ipak bude sigurniji i dostupniji od pravog šumskog okruženja. Pripreme su već polako počele i svi se radujemo tom novom projektu – naglasila je Jasna Čiček Vorih.

Ne sumnjamo da će i taj projekt doprinijeti tome da se o Bubamarcima i vrtlarici koja im u svemu pomaže ponovo govori i piše, kao i mnogo puta dosad, a nadamo se da će im njihov zajednički trud ne samo uljepšati okruženje u vrtiću, već donijeti i još pokoju nagradu.

a.kučić/sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.