Now Reading:
Bjelovarsko – bilogorska županija sa 6.000 eura sufinancira rad Obrtničke komore – Marušić: Drago mi je što je zadržan trend rasta obrta
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko – bilogorska županija sa 6.000 eura sufinancira rad Obrtničke komore – Marušić: Drago mi je što je zadržan trend rasta obrta

Bjelovarsko -bilogorski župan Marko Marušić i predsjednik Obrtničke komore BBŽ Damir Pavec potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore u 2023. godini ukupne vrijednosti 6.000 eura. Sredstva su bespovratna, a koristit će se, kako je to sporazumom i definirano, za očuvanje i promociju obrtnika s područja BBŽ te razvoj njihove konkurentnosti.

Župan je istaknuo kako je obrtništvo iznimno važno za županiju te mu je drago da su od prošlogodišnjih gotovo 1,8 milijuna kuna bespovratnih pomoći gospodarstvu obrtnici „povukli“ više od trećine iznosa.

– Obrtništvu je pripalo nešto više od 670 tisuća kuna odnosno gotovo 90 tisuća eura pomoći. Drago mi je da je zadržan trend rasta broja obrta. S 1. ožujkom imamo aktivna 1323 obrta što je više nego potkraj 2022. godine kada je aktivno bilo 1316 obrta – kazao je župan dodajući kako zna da u ovim izazovnim vremenima obrtnicima nije lako te se nada nastavku uspješne suradnje.

Predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Pavec posebno je pohvalio novu mjeru koja je lani otvorena prvi put, a riječ je o sufinanciranju nabave rabljenih i novih strojeva. Zahvalio je županu i resornoj pročelnici Martini Posavac Ćurić na razumijevanju za obrtnike. Također je istaknuo važnost zajedničke suradnje u kreiranju mjera kojima se potiče razvoj gospodarstva i obrtništva.

www.sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.