Now Reading:
Učenička kreativnost zasjala na županijskom LiDraNu u Čakovcu – evo popisa srednjoškolaca i njihovih radova predloženih za državnu smotru
Full Article 2 minutes read

Učenička kreativnost zasjala na županijskom LiDraNu u Čakovcu – evo popisa srednjoškolaca i njihovih radova predloženih za državnu smotru

Županijska smotra LiDraNo za srednje škole, ove je godine održana u čakovečkom Centru za kulturu, uz domaćinstvo i organizaciju Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Pritom su na jednom mjestu okupili velik broj međimurskih srednjoškolaca, njihovih mentora i ravnatelja te se svojim literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom pritom predstavilo 73 učenika uz 17 mentora.

Publika je imala prilike uživati u 19 dramsko-scenskih nastupa, 22 literarna rada, 10 samostalnih novinarskih radova, jednoj radijskoj emisiji i dva školska lista, pod budnim okom državne izbornice Martine Čvek.

U kategoriji literarnog stvaralaštva rad Nike Hren “O pjesnicima” predložen je za državnu smotru, kao i “Pezdlivec” autorice Tihane Tomšić, obje iz Gimnazije “Josip Slavenski” Čakovec pod mentorstvom Nade Čatlaić. U kategoriji novinarskog stvaralaštva za državnu smotru predložen je rad Luke Blagovića iz Srednje škole Čakovec, “Neobičan običaj kojim se diči malo Međimurje – Prema potepenom vidi se koliko prijatelja imaš!”, uz mentoricu Vesnu Prepelić – Đuričković, dok je pohvaljen rad njegove školske kolegice Helene Veselko, “Urarstvo – stari zanat koji polako izumire”.

Za državnu smotru Lidrano predloženi su školski listovi Gimnazije “Josip Slavenski” Čakovec “Čagi” čija je glavna urednica Lucija Balog, a voditeljica Vedrana Močnik te list Srednje škole Čakovec “Lumen” čija je glavna urednica Tena Vizinger, a voditeljica Vesna Prepelić – Đuričković. U kategoriji radijskih emisija predložen je rad Tehničke škole Čakovec “U plavom svijetu”. Radi se o tematskoj emisiji koju vode učenice Mirta Horvat i Lisa Julia Hozjan, uz voditeljicu Sanju Borko.

Smotru je službeno otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini ističući pritom ponos stvaralaštvom mladih međimurskih kreativaca, a svima prisutnima obratila se u ime domaćina ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić te pozdravila ovaj praznik umjetnosti i vještine riječi.

Program županijske smotre svojim su nastupima upotpunili članovi školskoga zbora pod ravnanjem profesorice Ive Novak, a prilika je poslužila da se u školi zahvale svim učenicima i profesorima koji su sudjelovali u organizaciji uspješnog domaćinstva: Nini Carević Novak, Željki Kadi, Lei Resman Borković, Valentini Perčić Štefok, Ivi Novak, Gordani Lovrečić, ravnateljici Bosiljku Vinković Kukolić i mnogim drugima.

www.sjever.hr
05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.