Now Reading:
Učenička kreativnost zasjala na županijskom LiDraNu u Čakovcu – evo popisa srednjoškolaca i njihovih radova predloženih za državnu smotru
Full Article 2 minutes read

Učenička kreativnost zasjala na županijskom LiDraNu u Čakovcu – evo popisa srednjoškolaca i njihovih radova predloženih za državnu smotru

Županijska smotra LiDraNo za srednje škole, ove je godine održana u čakovečkom Centru za kulturu, uz domaćinstvo i organizaciju Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Pritom su na jednom mjestu okupili velik broj međimurskih srednjoškolaca, njihovih mentora i ravnatelja te se svojim literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom pritom predstavilo 73 učenika uz 17 mentora.

Publika je imala prilike uživati u 19 dramsko-scenskih nastupa, 22 literarna rada, 10 samostalnih novinarskih radova, jednoj radijskoj emisiji i dva školska lista, pod budnim okom državne izbornice Martine Čvek.

U kategoriji literarnog stvaralaštva rad Nike Hren “O pjesnicima” predložen je za državnu smotru, kao i “Pezdlivec” autorice Tihane Tomšić, obje iz Gimnazije “Josip Slavenski” Čakovec pod mentorstvom Nade Čatlaić. U kategoriji novinarskog stvaralaštva za državnu smotru predložen je rad Luke Blagovića iz Srednje škole Čakovec, “Neobičan običaj kojim se diči malo Međimurje – Prema potepenom vidi se koliko prijatelja imaš!”, uz mentoricu Vesnu Prepelić – Đuričković, dok je pohvaljen rad njegove školske kolegice Helene Veselko, “Urarstvo – stari zanat koji polako izumire”.

Za državnu smotru Lidrano predloženi su školski listovi Gimnazije “Josip Slavenski” Čakovec “Čagi” čija je glavna urednica Lucija Balog, a voditeljica Vedrana Močnik te list Srednje škole Čakovec “Lumen” čija je glavna urednica Tena Vizinger, a voditeljica Vesna Prepelić – Đuričković. U kategoriji radijskih emisija predložen je rad Tehničke škole Čakovec “U plavom svijetu”. Radi se o tematskoj emisiji koju vode učenice Mirta Horvat i Lisa Julia Hozjan, uz voditeljicu Sanju Borko.

Smotru je službeno otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini ističući pritom ponos stvaralaštvom mladih međimurskih kreativaca, a svima prisutnima obratila se u ime domaćina ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić te pozdravila ovaj praznik umjetnosti i vještine riječi.

Program županijske smotre svojim su nastupima upotpunili članovi školskoga zbora pod ravnanjem profesorice Ive Novak, a prilika je poslužila da se u školi zahvale svim učenicima i profesorima koji su sudjelovali u organizaciji uspješnog domaćinstva: Nini Carević Novak, Željki Kadi, Lei Resman Borković, Valentini Perčić Štefok, Ivi Novak, Gordani Lovrečić, ravnateljici Bosiljku Vinković Kukolić i mnogim drugima.

www.sjever.hr
05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.