Now Reading:
Sugrađani dvoje Varaždinaca zatočenih u Zambiji podijeljena su mišljenja, a majka tvrdi: Moj sin i snaha nisu trgovci djecom
Full Article 2 minutes read

Sugrađani dvoje Varaždinaca zatočenih u Zambiji podijeljena su mišljenja, a majka tvrdi: Moj sin i snaha nisu trgovci djecom

Među osmero Hrvata koji su u Zambiji suočeni s optužbama za pokušaj trgovanja djecom dvoje je Varaždinaca – elektrotehničar Damir i profesorica kemije Nadica Magić. I dok su njihovi sugrađani podijeljena mišljenja oko slučaja, Damirova majka tvrdi: Moj sin i snaha nisu trgovci djecom.

– Nismo u toj koži. Oni su vjerojatno imali dobar razlog i žalosno je da su morali tako daleko potegnuti – rekla je jedna Varaždinka za HRT.

Drugi Varaždinac pak tvrdi kako se bračni par Magić prvo trebao raspitati o uvjetima posvojenja.

– Mislim da su to oni učinili na svoju ruku, a sada mi kao država moramo snositi posljedice – kazao je.

Iako Mirjana Magić, Damirova majka koja živi u Gornjem Kućanu zbog teškog zdravstvenog stanja nije željela pred kamere, u telefonskom razgovoru za HRT istaknula je kako su njezin sin i snaha pošteni ljudi koji ni u kom slučaju nisu trgovci djecom.

Obitelj je u posljednjih nekoliko godina proživjela pravu kalvariju, a najteži trenutak ovog para bio je gubitak bebe u visokoj trudnoći. Damirova majka ne dobiva nikakve informacije iz Zambije, redovito sluša vijesti i nada se pozitivnom ishodu, no povjerenja u tamošnje vlasti nema.

– To što oni rade i što se njima pripisuje da uzimaju djecu za prodaju, pa oni su išli tamo da dobiju dijete. To su sve gluposti, svašta im se podmeće samo da bi mogli novce pobrati – rekla je za HRT.

Mirjana Magić već tri mjeseca pije lijekove, ne spava, razmišlja o tome što se dogodilo njenom sinu i snahi, a sve što želi je zagrliti ih kod kuće.

Foto: screenshot HRT
www.sjever.hr / HRT
05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.