Now Reading:
ISKORISTITE DAN Sunčana i topla nedjelja mamit će u prirodu, no prognostičari nemaju dobre vijesti za sve
Full Article 1 minutes read

ISKORISTITE DAN Sunčana i topla nedjelja mamit će u prirodu, no prognostičari nemaju dobre vijesti za sve

Iako se lijepo vrijeme nastavlja se i u nedjelju, prognostičari nemaju dobre vijesti za sve. Naime, osjetljivi bi meteoropati mogli biti slabijeg raspoloženja.

Prema prognozi DHMZ-a, na Jadranu i uz njega bit će pretežno sunčano, a u središnjoj i istočnoj unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro će na kopnu lokalno biti magle.

Vjetar će većinom biti slab, a u Slavoniji mjestimice umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu u početku slaba i ponegdje umjerena bura, od sredine dana jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do 1, na Jadranu od 5 do 8 °C, a najviša dnevna uglavnom između 8 i 11, na Jadranu 13 i 16 °C.

Povoljan biometeorološki utjecaj će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti manje izražen nego prethodnog dana. Uz porast naoblake osjetljiviji bi meteoropati mogli biti slabijeg raspoloženja. Na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru će još veći dio dana biometeorološke prilike biti povoljne. Prema kraju dana u cijeloj će zemlji doći do pogoršanja, zbog čega je moguće jačanje tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici.

www.sjever.hr / DHMZ
05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.