Now Reading:
Ekipe OŠ Koprivnički Bregi i SŠ Koprivnica predstavljat će Koprivničko – križevačku županiju na međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa
Full Article 2 minutes read

Ekipe OŠ Koprivnički Bregi i SŠ Koprivnica predstavljat će Koprivničko – križevačku županiju na međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu u Osnovnoj školi Podolice u Koprivnici natjecanje mladih, na kojem je sudjelovalo 12 ekipa podmlatka i mladeži Crvenog križa.

Okupljene su na početku pozdravili gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koji je i otvorio natjecanje, zamjenik koprivničko – križevačkog župana Ratimir Ljubić, ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević te ravnateljica GDCK-a Koprivnica Adela Sočev.

– Sretni smo što ponovno, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, organiziramo natjecanja mladih Crvenog križa. Prilika je to da učenici pokažu što su naučili, a uvjerena sam da su sa svojim mentorima uložili mnogo truda u pripremu za natjecanje. Pri tom su ujedno stekli neprocjenjivo znanje i vještine reagiranja u kriznim situacijama i pružanja prve pomoći koje može spasiti ljudske živote – rekla je ravnateljica GDCK-a Koprivnica Sočev.

Na natjecanju su ekipe pokazale teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazali vještine iz pružanja prve pomoći. Natjecalo se devet ekipa podmlatka iz osam osnovnih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica i tri ekipe mladih iz svake od koprivničkih srednjih škola.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković Kišić, drugo mjesto je osvojila ekipa koprivničke OŠ Antun Nemčić Gostovinski čiji je mentor Goran Višak, a treće ekipa OŠ Braća Radić iz Koprivnice s mentoricom Lidijom Petras. Sudjelovale su još i ekipe Podolice 1 i Podolice 2 čiji je mentor Miroslav Kanisek, ekipa OŠ Sokolovac s mentoricom Jelenom Hunjadi, ekipa OŠ Prof. Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog s mentoricom Kristinom Ružić Spitek, ekipa OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje s mentoricom Marinom Kovaček i ekiša OŠ Gola s mentoricom Sandrom Slama.

U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica s mentoricom Anitom Galinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Fran Galović s mentoricom Kristinom Bukvić, dok je treće mjesto zauzela ekipa Obrtničke škole Koprivnica s mentoricom Petrom Zrinski.

Najuspješnija ekipa iz svake kategorije na ovom, gradskom natjecanju plasirala se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja. A najuspješniji s tog natjecanja predstavljat će ovaj kraj na državnom, 24. natjecanju mladih HCK u Zagrebu.

www.sjever.hr
05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.