Now Reading:
MEĐIMURJE: Doktor umjesto da trudnicu zadrži u bolnici poslao ju doma? Drugi dan rodila mrtvo dijete u 31. tjednu trudnoće
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURJE: Doktor umjesto da trudnicu zadrži u bolnici poslao ju doma? Drugi dan rodila mrtvo dijete u 31. tjednu trudnoće

Kreće provođenje istrage protiv 46-godišnjeg doktora iz Međimurja koji je trudnicu, umjesto da je zadrži u bolnici poslao doma, a ona je drugi dan rodila mrtvo dijete u 31. tjednu trudnoće.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 24. veljače 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog.

-Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak 11. listopada 2020., kao liječnik u jednoj medicinskoj ustanovi, pogrešno očitao prijemni CTG zapis i zanemario prisutne simptome kod 30-godišnjakinje, koja je pristupila na pregled u 31. tjednu trudnoće, a zbog kojih ju je bilo potrebno hospitalizirati. Osnovano se sumnja da ju osumnjičeni 46-godišnjak nije hospitalizirao već ju je poslao kući uslijed čega je ona idućeg dana rodila mrtvo dijete – stoji u priopćenju DORH-a.

www.sjever.hr Foto ilustracija 05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.