Now Reading:
MEĐIMURJE: Doktor umjesto da trudnicu zadrži u bolnici poslao ju doma? Drugi dan rodila mrtvo dijete u 31. tjednu trudnoće
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURJE: Doktor umjesto da trudnicu zadrži u bolnici poslao ju doma? Drugi dan rodila mrtvo dijete u 31. tjednu trudnoće

Kreće provođenje istrage protiv 46-godišnjeg doktora iz Međimurja koji je trudnicu, umjesto da je zadrži u bolnici poslao doma, a ona je drugi dan rodila mrtvo dijete u 31. tjednu trudnoće.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 24. veljače 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog.

-Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak 11. listopada 2020., kao liječnik u jednoj medicinskoj ustanovi, pogrešno očitao prijemni CTG zapis i zanemario prisutne simptome kod 30-godišnjakinje, koja je pristupila na pregled u 31. tjednu trudnoće, a zbog kojih ju je bilo potrebno hospitalizirati. Osnovano se sumnja da ju osumnjičeni 46-godišnjak nije hospitalizirao već ju je poslao kući uslijed čega je ona idućeg dana rodila mrtvo dijete – stoji u priopćenju DORH-a.

www.sjever.hr Foto ilustracija 05.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.