Now Reading:
Rad Centara izvrsnosti Varaždinske županije prepoznat u zemlji i inozemstvu – obišli ih i predstavnici riječkog Centra za poticanje darovitosti
Full Article 2 minutes read

Rad Centara izvrsnosti Varaždinske županije prepoznat u zemlji i inozemstvu – obišli ih i predstavnici riječkog Centra za poticanje darovitosti

Centre izvrsnosti Varaždinske županije posjetili su predstavnici Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke, a sve u svrhu razmjene iskustva, mišljenja i jačeg povezivanja između dvaju centara.

Predstavnici Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke koje je predvodila Antonia Ćurić, predsjednica Centra najprije su obišli Prvu gimnaziju Varaždin, sjedište Centara izvrsnosti iz matematike, biologije i šaha gdje su ih pozdravili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te ravnateljica Prve gimnazije Varaždina Janja Banić.

Ravnateljica Banić gostima je predstavila školu, ali i rad Centara koji imaju sjedište u Prvoj gimnaziji, inače trećoj najstarijoj gimnaziji u Hrvatskoj, dok je pročelnik Huđek prezentirao rad, aktivnosti i rezultate koje postižu učenici koji pohađaju Centre izvrsnosti.

Župan Stričak je gostima također poželio srdačnu dobrodošlicu naglasivši pritom kako učenici mogu razvijati svoje talente upravo zahvaljujući centrima izvrsnosti.

– Da su Centri izvrsnosti opravdali svoje postojanje potvrđuje veliki broj medalja koje naši učenici osvajaju na mnogobrojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Naši učenici moraju biti upoznati s novim tehnologijama, a u ovim Centrima za to imaju priliku. Posebno smo ponosni na formiranje strukovnih centara izvrsnosti jer smo time povezali gospodarstvo i obrazovanje – rekao je župan.

Nakon Prve gimnazije, sudionici obilaska posjetili su u pratnji ravnatelja škola te voditelja Centara sjedište Centra izvrsnosti za kemiju u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, zatim Strojarsku i prometnu školu Varaždin u kojoj se nalazi sjedište Centra izvrsnosti za matematiku. Obišli su i Centre izvrsnosti za astronomiju, fiziku, hrvatski jezik te Strukovni centar za elektrotehniku u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, a svoj posjet Centrima izvrsnosti završili su obilaskom Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin.

Inače, Centar za poticanje darovitosti iz Rijeke osnovan je 1997. godine te organizira radionice za djecu predškolske i rane školske dobi. Radionice pokrivaju raznolika područja: od upoznavanja sa strateškim društvenim igrama, traženja kreativnih rješenja za ponuđene probleme do poticanja razvoja početnog znanstvenog promišljanja u djece te su stručno vođene.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.