Now Reading:
Mali čuvari tradicije i baštine zagorskog kraja dupkom napunili dvoranu u Humu na Sutli – održana 27. Smotra dječjeg folklora
Full Article 2 minutes read

Mali čuvari tradicije i baštine zagorskog kraja dupkom napunili dvoranu u Humu na Sutli – održana 27. Smotra dječjeg folklora

Kalendar kulturno – umjetničkih manifestacija u 2023. godini Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije u suorganizaciji s KUD-om “Horvatska”, otvorila je ove subote s 27. po redu Smotrom dječjeg folklora koja je održana u kino dvorani Doma kulture u Humu na Sutli.

Na Smotri je ove godine, nakon nekoliko pandemijskih godina, sudjelovalo više od 400 djece te 10 folklornih društava što je dokaz kako su svi željno iščekivali vrijeme kada će pred publikom moći pokazati sve ono na čemu su marljivo proteklih godina radili.

Jer rad kulturno-umjetničkih društava nije zaustavila ni pandemija što je potvrdio i predsjednik županijske Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Miljenko Vranić naglasivši kako su itekako ponosni na broj sudionika, ali i na brojnost publike koja ih je došla bodriti.

-Ponosni smo što imamo perspektivu, budućnost, čuvare tradicije i baštine. Nadam se da će djeca nastaviti tradiciju jer kulturno-umjetnički amaterizam svodi se upravo na tradiciju koja se prenosi s koljena na koljeno i koju nastavljaju djeca – rekao je Vranić najavivši kako će smotru ovakvog tipa organizirati i u budućnosti.

27. Smotru dječjeg folklora otvorila je zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek koja je izrazila zadovoljstvo što je brojna publika ispunila dvoranu u Humu na Sutli.

-Jako me veseli što smo se našli u ovako velikom broju i što roditelji, voditelji folklornih sekcija i ovi mladi ljudi njeguju tradiciju i baštinu našeg zagorskog kraja. Vama, mladima poručila bih: plešite, čuvajte našu tradiciju i baštinu i radujte se životu – rekla je zamjenica Petek.

Regina Ljubić, predsjednica Kulturno-umjetničkog društva Horvatska iz Velike Horvatske koje ovogodišnji suorganizator dječje smotre objasnila je kako će najboljima pripasti čast predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju na Vinkovačkim jesenima.

-Naš KUD nastupa već desetak godina, bili smo dva puta najbolji u županiji te smo predstavljali našu županiju na Vinkovačkim jesenima – kazala je Ljubić.

tklopotan / www.sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.