Now Reading:
Izložbom udruge “Zlatne ruke” u Međimurju započelo obilježavanje Dana žena
Full Article 2 minutes read

Izložbom udruge “Zlatne ruke” u Međimurju započelo obilježavanje Dana žena

Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Čakovcu su izložbom ručnih radova “Žene čuvarice tradicije”, započele članice Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine “Zlatne ruke”. Čakovečka udruga u Knjižnici i čitaonici “Nikola Zrinski” predstavlja svoje radove svima zainteresiranima sve do 11. ožujka.

Ovo je već 17. puta da udruga na ovakav način slavi 8. ožujka i sve žene, a autorice ovogodišnje izložbe su Katarina Gašparić i Katarina Kovačić koje su radove izložile uz podršku ostalih članica, Knjižnice te Grada Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca.

Uz članice, radove izlažu i učenici 3.d razreda I. osnovne škole Čakovec koje vodi mentorica Danijela Topličanec.

– Mi članice Zlatnih ruku Čakovec svoju radost i svjetlost nalazimo u druženju, prijateljstvu i radu četvrtkom. Sve što radimo, radimo s puno volje i srca. Radujemo se svakom novom danu i svakom novom ručnom radu – rekla je u svom govoru predsjednica “Zlatnih ruku” Ana Vrbanec i pritom naglasila koliko ih veseli rad sa školarcima ponedjeljkom u okviru programa “Životne vještine” te pozvala sve zainteresirane da im se pridruže u očuvanju materijalne baštine i tradicije Međimurja.

Sve prisutne uoči izložbe pozdravili su ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan i međimurski župan Matija Posavec, dok je izložbu otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

– Žene zlatnih ruku, marljive su i predane u čuvanju vještina naših majki i baka te su neumorne u stvaranju, ali i u namjeri da znanja prenesu novim generacijama osiguravajući na taj način i budućnost svoje udruge – istaknuo je župan Posavec te prigodnim stihovima obradovao sve nazočne i čestitao im nadolazeći Dan žena:

“Bez puno buke, bez imalo muke, svaki četvrtak se sastaju Zlatne ruke. S pažnjom i ljubavlju, k’o oko sestre ili brata, čuvaju našu baštinu jer su im ruke od zlata. Budite uvijek predvodnici, nikada nečija sjena, svako vam dobro u životu, sretan vam Dan žena!“

U popratnom programu recitacijom se predstavila članica udruge Radovanka Drk, dok je u glazbenom dijelu programa nastupio Josip Posavec.

www.sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.