Now Reading:
Izložbom udruge “Zlatne ruke” u Međimurju započelo obilježavanje Dana žena
Full Article 2 minutes read

Izložbom udruge “Zlatne ruke” u Međimurju započelo obilježavanje Dana žena

Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Čakovcu su izložbom ručnih radova “Žene čuvarice tradicije”, započele članice Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine “Zlatne ruke”. Čakovečka udruga u Knjižnici i čitaonici “Nikola Zrinski” predstavlja svoje radove svima zainteresiranima sve do 11. ožujka.

Ovo je već 17. puta da udruga na ovakav način slavi 8. ožujka i sve žene, a autorice ovogodišnje izložbe su Katarina Gašparić i Katarina Kovačić koje su radove izložile uz podršku ostalih članica, Knjižnice te Grada Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca.

Uz članice, radove izlažu i učenici 3.d razreda I. osnovne škole Čakovec koje vodi mentorica Danijela Topličanec.

– Mi članice Zlatnih ruku Čakovec svoju radost i svjetlost nalazimo u druženju, prijateljstvu i radu četvrtkom. Sve što radimo, radimo s puno volje i srca. Radujemo se svakom novom danu i svakom novom ručnom radu – rekla je u svom govoru predsjednica “Zlatnih ruku” Ana Vrbanec i pritom naglasila koliko ih veseli rad sa školarcima ponedjeljkom u okviru programa “Životne vještine” te pozvala sve zainteresirane da im se pridruže u očuvanju materijalne baštine i tradicije Međimurja.

Sve prisutne uoči izložbe pozdravili su ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan i međimurski župan Matija Posavec, dok je izložbu otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

– Žene zlatnih ruku, marljive su i predane u čuvanju vještina naših majki i baka te su neumorne u stvaranju, ali i u namjeri da znanja prenesu novim generacijama osiguravajući na taj način i budućnost svoje udruge – istaknuo je župan Posavec te prigodnim stihovima obradovao sve nazočne i čestitao im nadolazeći Dan žena:

“Bez puno buke, bez imalo muke, svaki četvrtak se sastaju Zlatne ruke. S pažnjom i ljubavlju, k’o oko sestre ili brata, čuvaju našu baštinu jer su im ruke od zlata. Budite uvijek predvodnici, nikada nečija sjena, svako vam dobro u životu, sretan vam Dan žena!“

U popratnom programu recitacijom se predstavila članica udruge Radovanka Drk, dok je u glazbenom dijelu programa nastupio Josip Posavec.

www.sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.