Now Reading:
Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje
Full Article 2 minutes read

Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje

Nakon što je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović na izvanrednoj press konferenciji u petak objavio da Ministarstvo neće dopustiti rast cijena vode u Gradu Zagrebu jer za to, kako kažu, nema razloga, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević smijenio je direktora Vodoopskrbe i odvodnje – donosi N1.

Naime, Tomašević je nakon ministrove izvanredne konferencije u Splitu dao izjavu za medije gdje je naglasio kako je dio poskupljenja sporan.

-Danas smo dobili informaciju da je Vijeće za vodne uslugu obustavilo odluku što znači da je dio poskupljenja vode sporan. Drugi dio nije. Donijeli su tu odluku jer su zatražili vodoopskrbu i odvodnju da dostave dokumentaciju do određenog roka, koji nisu dostavljeni. Tu informaciju ja nisam imao, ni Uprava Holdinga. To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenje. I to je dovelo do odgode jednog dijela poskupljenja. Ta odluka je meni apsolutno neprihvatljiva! Riječ je o neoprostivoj grešci! Zato je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Davor Poljak danas smijenjen. Ovakva je greška neoprostiva i zato je on smijenjen – rekao je Tomašević, a prenosi danas.hr.

Rekao je i kako je neobično da ministar komunicira odluke Vijeća za vodne usluge koje je neovisno tijelo.

-Govori se o subvencijama električne energije Zagreba, ali subvencionirano je svim gradovima. Ta električna energija odlazi na pumpanje vode u cijevima od čega pola izlazi van. Proceduralna greška dovela je do ovoga, to je nedopustivo. Uprava Holdinga bira direktore tvrtke kćeri. Da ni oni ne znaju tjednima za odluku, to je neprihvatljivo – poručio je.

www.sjever.hr / n1
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.