Now Reading:
Što da kažu roditelji iz okolice Varaždina čije je dijete izbodeno 190 puta…..
Full Article 3 minutes read

Što da kažu roditelji iz okolice Varaždina čije je dijete izbodeno 190 puta…..

policija

Strašan zločin zaprepastio je Hrvatsku, a desio se na Štefanje 2018. godine nadomak Zagreba. Naime, 17-godišnji maloljetnik ubio je vršnjaka iz okolice Varaždina zadavši mu kuhinjskim nožem više od 190 uboda i rezova.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u dva je navrata, iza zatvorenih vrata za javnost, okrivljenik dobio prvostupanjski epilog. Nakon što je na prvom suđenju nepravomoćno osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora, u ponovljenom je postupku dobio sedam godina i tu je sankciju ovih dana potvrdio Visoki kazneni sud RH.

-Utvrđen je objektivni element kaznenog djela teškog ubojstva počinjenog na okrutan način kao i subjektivni element temeljem provedenog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja prema kojem je maloljetnik bio svjestan da žrtvu, ubadajući po glavi, vratu i rukama nanosi bol te nakon velikog broja uboda mogao je znati da bol već traje dugo i da žrtva zbog toga pati – navodi sud u obrazloženju, a prenosi Jutarnji list.

Sud je uzeo u obzir činjenicu da je mladi ubojica žrtvi nanio veliki broj ozljeda koji nadmašuje uobičajeno usmrćenje na okrutan način pa se radi o izrazitoj bešćutnosti jer je maloljetniku žrtva bila nevažna i beznačajna, a žrtva je bila invalidna osoba, što je maloljetniku bilo poznato. S obzirom da je okrivljenik teškog ubojstva bio maloljetan, moguće mu je bilo izreći maloljetnički zatvor koji varira od šest mjeseci do 10 godina.

Za roditelje ubijenog srednjoškolca iz okolice Varaždina, koji je zbog svoje slabovdnosti, uzrokovane tumorom na očnom živcu, pohađao Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, nikakva visina kazne ne može biti utješna jer im ništa ne može vratiti njihovo dijete.

Roditelji pokojnog su znali da im sin poznaje drugog tinejdžera i da su “prijatelji” na Facebooku, ali nisu znali da toga dana odlazi k njemu u posjet, nego im je rekao da ide na kavu s prijateljicom i da neće dugo ostati. Ni na kraju pameti im nije bilo da ga po posljednji put vide.

Mog sina nema već godinama, a bol je i dalje ista, vjerujte. Kažu da s vremenom bude bolje. To nije istina, nego se ljudi naviknu na okrutne spoznaje, a tuga utopljena u praznini samo raste. Imao je 17 godina tek… Imao je snove. Ništa više nije isto bez njega – izjavila je shrvana majka pokojnog za Jutarnji list.

Pokojni 17-godišnjak liječio se od tumora, prolazio je kroz proces kemoterapije u Klaićevoj i, kako kaže majka, sve je išlo prema boljem.

-On se bio gotovo izvukao jer mu se tumor smanjio. Bili smo puni nade jer se zdravlje popravljalo i da će život ići svojim tokom. I onda umre od noža. Totalno izmrcvaren. Šest mjeseci nakon toga nisam oka sklopila – rekla je majka.

Zločin je to koji je izrazito jako potresao cijelu Hrvatsku, a tijelo srednjoškolca policijsku ekipu za očevid i pristigli medicinski tim nije ostavilo ravnodušnima.

Foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.