Now Reading:
Općina Mali Bukovec organizira radionicu “Da nas rijeke ne poplave, smanjimo rizik od poplave!”
Full Article 1 minutes read

Općina Mali Bukovec organizira radionicu “Da nas rijeke ne poplave, smanjimo rizik od poplave!”

U društvenom domu u Dubovici, u utorak s početkom u 17 sati Općina Mali Bukovec organizira radionicu “Da nas rijeke ne poplave, smanjimo rizik od poplave!”.

Unaprjeđenje preventivnih mjera i smanjenje rizika od poplava teme su koje će se naći na radionici u organizaciji Hrvatskih voda i partnera projekta VEPAR, koja će se održati za područje malog sliva Plitvica – Bednja.

Stručnjaci Hrvatskih voda i partnera projekta VEPAR predstavit će aktivnosti koje imaju za cilj unaprijediti upravljanje i smanjiti rizike od poplava te pružiti korisne informacije o zaštiti imovine i samozaštiti u slučaju poplavnog događaja.

Tako će se na radionici odgovoriti na pitanja o tome može li se bolje pripremiti na dolazak obilnih kiša, kako izbjeći ili smanjiti posljedice poplava prije njihovog dolaska, koje negrađevinske mjere se mogu poduzeti u prevenciji poplava i mnogo drugih.

Općina Mali Bukovec poziva svoje žitelje na zajedničku suradnju i doprinos prevenciji poplava i njihovih posljedica, primjenom negrađevinskih mjera kao nužnom alatu za ostvarenje prilagodbi na klimatske promjene i pripravnosti na sve učestalije pojave obilnih oborina.

Foto: arhiva
sjever.hr/mali-bukovec.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.