Now Reading:
VELIKO PRIZNANJE Zamjeniku župana i načelniku Stožera Ljubiću uručena zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju sustava civilne zaštite
Full Article 2 minutes read

VELIKO PRIZNANJE Zamjeniku župana i načelniku Stožera Ljubiću uručena zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju sustava civilne zaštite

U Logističkom centru civilne zaštite u Jastrebarskom obilježen je Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.

Svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić, kojem je Ravnateljstvo civilne zaštite RH dodijelilo zahvalnicu za izuzetan doprinos razvoju sustava civilne zaštite.

Uz brojne uzvanike i goste, svečanosti obilježavanja nazočili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut koji su uputili čestitku svim pripadnicima i operativnim snagama te pozvali na daljnji razvoj i unaprjeđenje sustava na još višu razinu.

U sklopu svečanosti uručene su godišnje nagrade u području sustava civilne zaštite, priznanja i zahvalnice, kao i pohvalnice 41 pripadniku modula za urbano traganje i spašavanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji su upućeni u Tursku nakon razornih potresa. Također, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici uručena je oprema nabavljena iz projekta „Opremanje i osposobljavanje intervencijskih postrojbi“, prikazana je upotreba robota za rad u ekstremnim uvjetima koju su izveli pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Održan je i tehničko-taktički zbor gdje su pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite – Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, Hrvatske vatrogasne zajednice, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Saveza izviđača Hrvatske, izložili svoju opremu. U sklopu tehničko-taktičkog zbora Državna intervencijska postrojba civilne zaštite predstavila je specijalističku opremu za traganje i spašavanje iz ruševina, za traganje i spašavanje u poplavama, KBRN (kemijsko-biološko-radiološko-nuklearnu) zaštitu, zbrinjavanja stanovništva te tehničko-taktičku potporu.

Organiziran je i posjet učenika petih razreda Osnovne škole „Ljube Babića“ iz Jastrebarskog, pri čemu su djelatnici Sektora za smanjenje rizika od katastrofa prezentirali edukativne modele katastrofa (model poplave, potresa, tornada, erozije i vulkana), s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o smanjenju rizika od katastrofa.

Svečanosti je prethodila Sveta misa koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan, nakon koje je posvetio spomen ploču postavljenu u spomen na sve poginule i umrle pripadnike civilne zaštite, kod koje je položen vijenac i zapaljena svijeća.

Izvor: KKŽ i CZ RH

sjever.hr/kckzz.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.