Now Reading:
NASTAVAK LIJEPE TRADICIJE Grad Koprivnica i ove godine osigurava 50 tisuća eura za uskrsnice svojih umirovljenika
Full Article 2 minutes read

NASTAVAK LIJEPE TRADICIJE Grad Koprivnica i ove godine osigurava 50 tisuća eura za uskrsnice svojih umirovljenika

U Proračunu Grada Koprivnice za 2023. godinu osigurana su sredstva za uskrsno darivanje umirovljenika s prebivalištem na područja Grada Koprivnice čija ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za mjesec veljaču 2023. godine, zajedno s dodacima, ne prelazi 306,00 EUR/2.305,56 kn i sredstva za darivanje osoba s invaliditetom korisnika osobne invalidnine s prebivalištem na području Grada Koprivnice, temeljem članka 50. Zakona o socijalnoj skrbi.

-Ulazimo u uskrsno vrijeme i ono što je zaista lijepa tradicija Grada Koprivnice je da se u to vrijeme isto sjetimo naših umirovljenika i korisnika osobne invalidnine. U Gradskom je proračunu osigurano nešto malo više od 50 tisuća eura za tu namjenu. Vjerujem da, bez obzira koliko je to skromno, pokazujemo koliko su nam bitni naši umirovljenici i korisnici osobne invalidnine i da se u to uskrsno vrijeme prisjećamo svih onih ljudi koji su i stvarali ovaj grad i odricali se za sve ono što imamo danas. Neka im je sretan Uskrs -rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sredstva će se umirovljenicima isplaćivati u iznosu od 30,00 EUR/226,04 kn u novcu, uz predočenje dokaza o prebivalištu i visini mirovine isplaćene za mjesec veljaču 2023. godine.

Osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine isplaćivat će se iznos od 30,00 EUR/226,04 kn u novcu, na njihov tekući račun ili putem financijske usluge poštanskom uputnicom za osobe koje nemaju otvoren račun u banci.

Vrijeme i mjesto podjele uskrsnica objavit će se naknadno, a kao i do sada to bi trebalo biti u tjednu uoči samog Uskrsa.

sjever.hr/koprivnica.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.