Now Reading:
NASTAVAK LIJEPE TRADICIJE Grad Koprivnica i ove godine osigurava 50 tisuća eura za uskrsnice svojih umirovljenika
Full Article 2 minutes read

NASTAVAK LIJEPE TRADICIJE Grad Koprivnica i ove godine osigurava 50 tisuća eura za uskrsnice svojih umirovljenika

U Proračunu Grada Koprivnice za 2023. godinu osigurana su sredstva za uskrsno darivanje umirovljenika s prebivalištem na područja Grada Koprivnice čija ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za mjesec veljaču 2023. godine, zajedno s dodacima, ne prelazi 306,00 EUR/2.305,56 kn i sredstva za darivanje osoba s invaliditetom korisnika osobne invalidnine s prebivalištem na području Grada Koprivnice, temeljem članka 50. Zakona o socijalnoj skrbi.

-Ulazimo u uskrsno vrijeme i ono što je zaista lijepa tradicija Grada Koprivnice je da se u to vrijeme isto sjetimo naših umirovljenika i korisnika osobne invalidnine. U Gradskom je proračunu osigurano nešto malo više od 50 tisuća eura za tu namjenu. Vjerujem da, bez obzira koliko je to skromno, pokazujemo koliko su nam bitni naši umirovljenici i korisnici osobne invalidnine i da se u to uskrsno vrijeme prisjećamo svih onih ljudi koji su i stvarali ovaj grad i odricali se za sve ono što imamo danas. Neka im je sretan Uskrs -rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sredstva će se umirovljenicima isplaćivati u iznosu od 30,00 EUR/226,04 kn u novcu, uz predočenje dokaza o prebivalištu i visini mirovine isplaćene za mjesec veljaču 2023. godine.

Osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine isplaćivat će se iznos od 30,00 EUR/226,04 kn u novcu, na njihov tekući račun ili putem financijske usluge poštanskom uputnicom za osobe koje nemaju otvoren račun u banci.

Vrijeme i mjesto podjele uskrsnica objavit će se naknadno, a kao i do sada to bi trebalo biti u tjednu uoči samog Uskrsa.

sjever.hr/koprivnica.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.