Now Reading:
Zbog opasnosti za pješake i promet, u varaždinskom parku sutra se uklanja stablo lipe
Full Article 1 minutes read

Zbog opasnosti za pješake i promet, u varaždinskom parku sutra se uklanja stablo lipe

Ovog četvrtka u 8 sati varaždinski Parkovi počinju s radovima na uklanjanju opasnog stabla lipe uz pješački prijelaz na raskrižju Ulice Augusta Cesarca i Ulice Alojzija Stepinca u Varaždinu.

Naime, lipa koja se nalazi na početku drvoreda uz rub šetališta Vatroslava Jagića u jako je lošem stanju i prijeti ozbiljna opasnost od pada stabla na sam pješački prijelaz.

Na stablu je uočena trulež u donjem dijelu debla kod korijena s gljivama truležnicama te veliki otvor s razgrađenim stanicama drva, što ukazuje da lipa u donjem dijelu ima šuplji prostor. Stablo koje je u ovakvom stanju predstavlja posebnu opasnost za jakog nevremena, a potencijalna opasnost za sigurnost građana postoji i za vrijeme mirne situacije.

Kako pojašnjavaju iz Komunalnog redarstva Grada Varaždina, tvrtka Parkovi u sklopu održavanja drvoreda na javnim zelenim površinama dužna je ukloniti stablo koje se sa stručnog aspekta ocjenjuje kao opasno.

Stablo se nalazi u neposrednoj blizini prometnice, te će se radovi izvoditi sukladno sa svim mjerama zaštite, dok će se na tom mjestu posaditi novo stablo lipe.

www.sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.