Now Reading:
Zamjenica Zagorec s Udrugom “Nada” o problemima u udomiteljstvu – na području Varaždinske županije trenutno udomljeno 200-tinjak djece
Full Article 2 minutes read

Zamjenica Zagorec s Udrugom “Nada” o problemima u udomiteljstvu – na području Varaždinske županije trenutno udomljeno 200-tinjak djece

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec održala je radni sastanak s Mladenkom Ravenski, predsjednicom Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca te se tom prilikom upoznala s radom te aktivnostima udruge, ali i problemima udomitelja.

Ravenski je zamjenici Zagorec predstavila je Udrugu i načine na koje nastoji pomoći obiteljima u socijalnom i ekonomskom riziku, ali i lokalnoj zajednici općenito te istaknula neke važne probleme i prepreke s kojima se korisnici Udruge udomitelja susreću.

-Jedan od glavnih problema je i osamostaljivanje mladih nakon što navrše 18 godina i završe srednjoškolsko obrazovanje. Njima prije svega treba pomoć pri zapošljavanju – rekla je Ravenski.

Zamjenica župana pohvalila je rad Udruge te je naglasila kako udomiteljstvo u Varaždinskoj županiji ima dugu tradiciju.

– Čestitam udruzi na svemu što rade, svjesni smo da je biti udomitelj vrlo zahtjevno i izazovno, jer udomitelji kao zamjenska obitelj dodatno moraju potruditi i uložiti veliki trud da bi ispravili tužnu životnu priču nekog djeteta – rekla je Zagorec.

Inače, u Varaždinskoj županiji danas je u oko 100 udomiteljskih obitelji smješteno 200-tinjak djece, a kako je naglasila zamjenica Zagorec, Županija podupire rad ovakvih udruga i stoji im na raspolaganju.

Udruga udomitelja “Nada” Ivanec osnovana je 2005. godine na inicijativu nekoliko udomitelja, a članovi udruge su udomitelji za djecu te udomitelji za starije i nemoćne osobe.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.