Now Reading:
Zamjenica Zagorec s Udrugom “Nada” o problemima u udomiteljstvu – na području Varaždinske županije trenutno udomljeno 200-tinjak djece
Full Article 2 minutes read

Zamjenica Zagorec s Udrugom “Nada” o problemima u udomiteljstvu – na području Varaždinske županije trenutno udomljeno 200-tinjak djece

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec održala je radni sastanak s Mladenkom Ravenski, predsjednicom Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca te se tom prilikom upoznala s radom te aktivnostima udruge, ali i problemima udomitelja.

Ravenski je zamjenici Zagorec predstavila je Udrugu i načine na koje nastoji pomoći obiteljima u socijalnom i ekonomskom riziku, ali i lokalnoj zajednici općenito te istaknula neke važne probleme i prepreke s kojima se korisnici Udruge udomitelja susreću.

-Jedan od glavnih problema je i osamostaljivanje mladih nakon što navrše 18 godina i završe srednjoškolsko obrazovanje. Njima prije svega treba pomoć pri zapošljavanju – rekla je Ravenski.

Zamjenica župana pohvalila je rad Udruge te je naglasila kako udomiteljstvo u Varaždinskoj županiji ima dugu tradiciju.

– Čestitam udruzi na svemu što rade, svjesni smo da je biti udomitelj vrlo zahtjevno i izazovno, jer udomitelji kao zamjenska obitelj dodatno moraju potruditi i uložiti veliki trud da bi ispravili tužnu životnu priču nekog djeteta – rekla je Zagorec.

Inače, u Varaždinskoj županiji danas je u oko 100 udomiteljskih obitelji smješteno 200-tinjak djece, a kako je naglasila zamjenica Zagorec, Županija podupire rad ovakvih udruga i stoji im na raspolaganju.

Udruga udomitelja “Nada” Ivanec osnovana je 2005. godine na inicijativu nekoliko udomitelja, a članovi udruge su udomitelji za djecu te udomitelji za starije i nemoćne osobe.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.