Now Reading:
U Koprivničko – križevačku županiju stigle čak tri vrijedne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko – križevačku županiju stigle čak tri vrijedne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam “Klub članova Selo” i Primorsko – goranske županije jučer je u Opatiji održana svečanost dodjele nacionalne nagrade – Sunflower Award”. Troje dobitnike s područja Koprivničko – križevačke županije podržao je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.

Nagrade su dodijeljene u okviru Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, a svečanošću je ujedno obilježena 25. godišnjica djelovanja Udruge te 10. godišnjica dodjele nagrade Suncokret ruralnog turizma. Na natječaj je prijavljen 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, a prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pridružilo se i 16 prijavitelja iz BiH.

U Koprivničko – križevačku županiju stigle su tri nagrade pa je tako Zlatnu povelju u kategoriji “Tradicijska (moderna) domaćinstva” dobila kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika. Također, Zlatna povelja u kategoriji “Vinski turizam” pripala je Vinariji Kostanjevec za vino s koprivom, koja je ideju razvila u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice. Brončanu povelju u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” dobio je projekt Podravina Adventure u kojemu sudjeluju TZ grada Đurđevca, TZ područja Dravski Peski i KKŽ.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Svečanosti su prisustvovali i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan, direktor TZ grada Đurđevca Mario Fuček, direktor TU područja Dravski Peski Alen Janći te dobitnici nagrada s područja županije.

– Čestitke nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma. Uvjereni smo da će ovo priznanje doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude – poručuju iz Županije.

Foto: TZ KKŽ, Kristijan Toplak

www.sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.