Now Reading:
U Koprivničko – križevačku županiju stigle čak tri vrijedne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko – križevačku županiju stigle čak tri vrijedne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam “Klub članova Selo” i Primorsko – goranske županije jučer je u Opatiji održana svečanost dodjele nacionalne nagrade – Sunflower Award”. Troje dobitnike s područja Koprivničko – križevačke županije podržao je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.

Nagrade su dodijeljene u okviru Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, a svečanošću je ujedno obilježena 25. godišnjica djelovanja Udruge te 10. godišnjica dodjele nagrade Suncokret ruralnog turizma. Na natječaj je prijavljen 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, a prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pridružilo se i 16 prijavitelja iz BiH.

U Koprivničko – križevačku županiju stigle su tri nagrade pa je tako Zlatnu povelju u kategoriji “Tradicijska (moderna) domaćinstva” dobila kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika. Također, Zlatna povelja u kategoriji “Vinski turizam” pripala je Vinariji Kostanjevec za vino s koprivom, koja je ideju razvila u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice. Brončanu povelju u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” dobio je projekt Podravina Adventure u kojemu sudjeluju TZ grada Đurđevca, TZ područja Dravski Peski i KKŽ.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Svečanosti su prisustvovali i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan, direktor TZ grada Đurđevca Mario Fuček, direktor TU područja Dravski Peski Alen Janći te dobitnici nagrada s područja županije.

– Čestitke nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma. Uvjereni smo da će ovo priznanje doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude – poručuju iz Županije.

Foto: TZ KKŽ, Kristijan Toplak

www.sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.