Now Reading:
Treba li zimske praznike vratiti na staro? I iduće godine mogli bi biti u dva dijela, poznato i kada bi trebala početi škola
Full Article 2 minutes read

Treba li zimske praznike vratiti na staro? I iduće godine mogli bi biti u dva dijela, poznato i kada bi trebala početi škola

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u srijedu na e-savjetovanju prijedlog školskog kalendara za školsku godinu 2023. / 2024. prema kojem bi nova nastavna godina počela 4. rujna ove godine, a završila 21. lipnja 2024. godine, odnosno 17. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole, javlja Jutarnji list, a prenose 24sata.

Prema prijedlogu školskog kalendara, zimski bi praznici ponovno bili podijeljeni u dva dijela – prvi bi trajao od 27. prosinca ove godine do 5. siječnja 2024., a nastava bi počela 8. siječnja, dok bi drugi počeo 19. veljače 2024. i završio 23. veljače, a nastava bi počela 26. veljače.

Prvi bi odmor bio jesenski te bi počeo 2. studenog i trajao do 3. studenog, a nastava bi počela 6. studenog. Proljetni odmor počinje 28. ožujka 2024. godine, završava 5. travnja, a nastava bi počela 8. travnja.

Sudionici javne rasprave podijeljeni su te neki smatraju kako bi zimske praznike trebalo vratiti na staro, odnosno, organizirati ih u komadu kao što je bilo nekad. Drugima pak odgovara praksa češćih, ali kraćih odmora.

Raspravlja se i o kasnijem datumu završetka nastavne godine te neki naglašavaju kako je temperatura krajem lipnja već iznad 30 stupnjeva te napominju da nemaju sve škole u Hrvatskoj klimu, prenose 24sata.

www.sjever.hr / 24sata.hr / jutarnji.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.