Now Reading:
Treba li zimske praznike vratiti na staro? I iduće godine mogli bi biti u dva dijela, poznato i kada bi trebala početi škola
Full Article 2 minutes read

Treba li zimske praznike vratiti na staro? I iduće godine mogli bi biti u dva dijela, poznato i kada bi trebala početi škola

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u srijedu na e-savjetovanju prijedlog školskog kalendara za školsku godinu 2023. / 2024. prema kojem bi nova nastavna godina počela 4. rujna ove godine, a završila 21. lipnja 2024. godine, odnosno 17. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole, javlja Jutarnji list, a prenose 24sata.

Prema prijedlogu školskog kalendara, zimski bi praznici ponovno bili podijeljeni u dva dijela – prvi bi trajao od 27. prosinca ove godine do 5. siječnja 2024., a nastava bi počela 8. siječnja, dok bi drugi počeo 19. veljače 2024. i završio 23. veljače, a nastava bi počela 26. veljače.

Prvi bi odmor bio jesenski te bi počeo 2. studenog i trajao do 3. studenog, a nastava bi počela 6. studenog. Proljetni odmor počinje 28. ožujka 2024. godine, završava 5. travnja, a nastava bi počela 8. travnja.

Sudionici javne rasprave podijeljeni su te neki smatraju kako bi zimske praznike trebalo vratiti na staro, odnosno, organizirati ih u komadu kao što je bilo nekad. Drugima pak odgovara praksa češćih, ali kraćih odmora.

Raspravlja se i o kasnijem datumu završetka nastavne godine te neki naglašavaju kako je temperatura krajem lipnja već iznad 30 stupnjeva te napominju da nemaju sve škole u Hrvatskoj klimu, prenose 24sata.

www.sjever.hr / 24sata.hr / jutarnji.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.