Now Reading:
Na mjestu bivše teniske dvorane Igrec u Varaždinu gradit će se nova dvorana vrijedna 2,8 milijuna eura – evo što je još učinjeno po pitanju sportske infrastrukture
Full Article 3 minutes read

Na mjestu bivše teniske dvorane Igrec u Varaždinu gradit će se nova dvorana vrijedna 2,8 milijuna eura – evo što je još učinjeno po pitanju sportske infrastrukture

Grad Varaždin je u sklopu svojih aktivnosti koje provodi s ciljem modernizacije i ulaganja u sportsku infrastrukturu prijavio projekt „Izgradnja i opremanje teniske i rekreacijske dvorane” prijavom na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti, koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.

Izgradnja nove dvorane predviđa se na lokaciji bivše teniske dvorane Igrec gdje se trenutno nalazi balon s jednim zatvorenim teniskim terenom i četiri vanjska terena. Na mjestu balona izgradila bi se i opremila teniska i rekreacijska dvorana koja će uključivati tri zatvorena terena.

Nositelj projekta je Grad Varaždin, a partneri na projektu su Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o. i Tenis klub „Varaždin 1181″, koji će nakon izgradnje i upravljati dvoranom. Ukupna vrijednost projekta je 2.881.227,27€ s PDV-om.

Grad Varaždin zajedno s partnerima očekuje pozitivan rezultat ove prijave, a izgradnja nove teniske dvorane bit će još jedna od brojnih investicija koje Grad Varaždin planira i provodi kako bi osigurao bolje uvjete za varaždinske sportaše i rekreativce.

Samo u protekloj 2022. godini, Grad Varaždin izvršio je radove na:

Nogometno igralište u Hrašćici „NK Varteks”

– uređenje prostorija svlačionica i hodnika, postava novih pločica, izmjena tuševa i dotrajalih drvenih vrata, iznos: 30.000,00 kn

Nogometno igralište u Biškupcu „NK Mladost”

– uređenje pročelja, iznos: 50.000,00 kn

Sportski centar „Sloboda”

– postavljanje rasvjete, iznos: 595.000,00 kn

– kupnja foto finiša za mjerenje atletskih rezultata za školska, državna i međunarodna atletska natjecanja, iznos: 120.000,00 kn

Teniski tereni Varaždin  „TK Varaždin 1181″

– izrada projektne dokumentacije za izgradnju teniske dvorane, iznos: 200.000,00

Skate park

– uređenje, iznos: 50.000,00

Postavljanje novih košarkaških tabli na nekoliko gradskih lokacija,

iznos: 27.000,00 kuna.

U 2022. godini, tako je Program javnih potreba u sportu i rekreaciji Grada Varaždina povećan za otprilike 3 milijuna kuna u odnosu na 2020. i 2021. godinu (s 9.525.000,00 kn na 12.485.000,00 kn) te se nastavlja povećavati donošenjem proračuna u 2023. godini.

Pred završetkom radova je i novi košarkaški teren u produžetku Istarske ulice koji je na zahtjev građana iz II. MO Varaždin uređen na neizgrađenoj površini, a sukladno glavnom projektu te ishođenim potvrdama na glavni projekt. Na toj je lokaciji uz navedeno košarkaško igralište u planu ove godine cijeli taj prostor krajobrazno urediti i ozeleniti kao novu točku za druženje i rekreaciju građana ovog dijela grada. Izvođač radova izabran je kao najpovoljniji od više ponuditelja, nakon provedenog postupka nabave.

www.sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.