Now Reading:
Na mjestu bivše teniske dvorane Igrec u Varaždinu gradit će se nova dvorana vrijedna 2,8 milijuna eura – evo što je još učinjeno po pitanju sportske infrastrukture
Full Article 3 minutes read

Na mjestu bivše teniske dvorane Igrec u Varaždinu gradit će se nova dvorana vrijedna 2,8 milijuna eura – evo što je još učinjeno po pitanju sportske infrastrukture

Grad Varaždin je u sklopu svojih aktivnosti koje provodi s ciljem modernizacije i ulaganja u sportsku infrastrukturu prijavio projekt „Izgradnja i opremanje teniske i rekreacijske dvorane” prijavom na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti, koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.

Izgradnja nove dvorane predviđa se na lokaciji bivše teniske dvorane Igrec gdje se trenutno nalazi balon s jednim zatvorenim teniskim terenom i četiri vanjska terena. Na mjestu balona izgradila bi se i opremila teniska i rekreacijska dvorana koja će uključivati tri zatvorena terena.

Nositelj projekta je Grad Varaždin, a partneri na projektu su Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o. i Tenis klub „Varaždin 1181″, koji će nakon izgradnje i upravljati dvoranom. Ukupna vrijednost projekta je 2.881.227,27€ s PDV-om.

Grad Varaždin zajedno s partnerima očekuje pozitivan rezultat ove prijave, a izgradnja nove teniske dvorane bit će još jedna od brojnih investicija koje Grad Varaždin planira i provodi kako bi osigurao bolje uvjete za varaždinske sportaše i rekreativce.

Samo u protekloj 2022. godini, Grad Varaždin izvršio je radove na:

Nogometno igralište u Hrašćici „NK Varteks”

– uređenje prostorija svlačionica i hodnika, postava novih pločica, izmjena tuševa i dotrajalih drvenih vrata, iznos: 30.000,00 kn

Nogometno igralište u Biškupcu „NK Mladost”

– uređenje pročelja, iznos: 50.000,00 kn

Sportski centar „Sloboda”

– postavljanje rasvjete, iznos: 595.000,00 kn

– kupnja foto finiša za mjerenje atletskih rezultata za školska, državna i međunarodna atletska natjecanja, iznos: 120.000,00 kn

Teniski tereni Varaždin  „TK Varaždin 1181″

– izrada projektne dokumentacije za izgradnju teniske dvorane, iznos: 200.000,00

Skate park

– uređenje, iznos: 50.000,00

Postavljanje novih košarkaških tabli na nekoliko gradskih lokacija,

iznos: 27.000,00 kuna.

U 2022. godini, tako je Program javnih potreba u sportu i rekreaciji Grada Varaždina povećan za otprilike 3 milijuna kuna u odnosu na 2020. i 2021. godinu (s 9.525.000,00 kn na 12.485.000,00 kn) te se nastavlja povećavati donošenjem proračuna u 2023. godini.

Pred završetkom radova je i novi košarkaški teren u produžetku Istarske ulice koji je na zahtjev građana iz II. MO Varaždin uređen na neizgrađenoj površini, a sukladno glavnom projektu te ishođenim potvrdama na glavni projekt. Na toj je lokaciji uz navedeno košarkaško igralište u planu ove godine cijeli taj prostor krajobrazno urediti i ozeleniti kao novu točku za druženje i rekreaciju građana ovog dijela grada. Izvođač radova izabran je kao najpovoljniji od više ponuditelja, nakon provedenog postupka nabave.

www.sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.