Now Reading:
FRAGMENTI ODRASTANJA Tijekom ožujka razgovori o mentalnom zdravlju mladih u Varaždinu i izložba u zagrebačkom Botaničaru
Full Article 3 minutes read

FRAGMENTI ODRASTANJA Tijekom ožujka razgovori o mentalnom zdravlju mladih u Varaždinu i izložba u zagrebačkom Botaničaru

Program Pukotine već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske, a s mladima se razgovara o njihovu mentalnom zdravlju.

Sljedeći susret zakazan je 4. ožujka u Varaždinu, gdje će se na Sceni Rogoz varaždinskoga HNK održati program pod nazivom “Fragmenti odrastanja vol. 4.”, a u goste dolaze mlade ženske snage Nika Turković, Severina Lajtman i Marta Divjak. Kao uvertira u varaždinski program, u Zagrebu se 27. veljače otvara i popratna izložba koja će biti otvorena sve do konca ožujka.

Varaždinski girl power

U skladu s nadolazećim Danom žena, za varaždinski susret kao gošće su odabrane mlade i jake ženske snage: pjevačica Nika Turković, novinarka i aktivistica Marta Divjak i studentica Severina Lajtman. Posebne i svoje, ove mlade žene dijele jednaku osobinu – njihove živote obilježavaju velike strasti prema onime čime se bave – od glazbe, preko brige za ljudska prava do glume. No isto tako, iza svakog njihovog uspjeha također se kriju i osobne borbe na različitim životnim frontovima, koje su utjecale i na njihove čvrsto izgrađene stavove. Gošće će sudionicima govoriti o svojem iskustvu odrastanja, dočaravajući fragmente svoje adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave. Cilj je da njihove priče budu poticajne i ohrabrujuće za mlade koji će posjetiti ovo događanje te da otvore nove teme za razgovore tijekom varaždinskog susreta.

Kao i do sada, događanje će moderirati glumac Adrian Pezdirc, dok će se cijeli događaj odvijati uz stručnu podršku PUKOTINE tima psihoterapeuta – Dušanke Kosanović, Josipe Mihić, Martine Ferić. Za sve zainteresirane, sudjelovanje u ovom događanju koje će se održati u subotu, 4. ožujka 2023. u 11 sati na Sceni Rogoz u HNK Varaždin je besplatno. Događanje će se moći pratiti i online na Facebook stranici projekta PUKOTINE.

Izložba fotografija u Zagrebu kao posveta dosadašnjim Fragmentima odrastanja

Kao uvod u varaždinski susret, ali i posvetu svim dosadašnjim kao i budućim putujućim razgovorima, u zagrebačkom će se klubu Botaničar u ponedjeljak, 27. veljače 2023. u 19 sati otvoriti istoimena izložba fotografija mladih autorica Karle Jurić, Ive Trojanović (925STUDIO) i Brune Kazinoti.

Polazeći od pretpostavke kako nitko od nas ne prolazi kroz život bez neke svoje pukotine te su one dio ljudske cjelovitosti i ne treba prema njima imati predrasude, kroz događanje Fragmenti odrastanja u razgovorima s mladima obuhvaćaju se pulsne točke njihova sazrijevanja, od utjecaja aktualnih globalnih i pojedinačnih traumatičnih događaja, preko pitanja o seksualnosti, izazova osamostaljivanja i odgovornosti, do tema poput odnosa mladih i medija ili društvenih mreža. Svaki je događaj koncipiran u dva dijela u kojima se nakon moderiranog razgovora s pozvanim gostima druženje i razgovor sa sudionicima nastavlja u neformalnijoj atmosferi. Sve one kojima je bliži Zagreb, još jednom pozivamo da pogledaju izložbu fotografija koja će nakon 26. veljače biti otvorena još mjesec dana za sve zainteresirane.

Foto: Palma Poljaković
sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.