Now Reading:
Tijekom ponedjeljka uhićena trojica vozača na zagorskim prometnicama – sjeli za volan bez vozačke, a neki i pijani
Full Article 2 minutes read

Tijekom ponedjeljka uhićena trojica vozača na zagorskim prometnicama – sjeli za volan bez vozačke, a neki i pijani

Kako su izvijestili iz Policijske uprave krapinsko – zagorske u ponedjeljak tijekom nadzora prometa u Donjoj Stubici, Oroslavju i Andraševcu policijski službenici zaustavili su i spriječili vozače u daljnjem činjenju prekršaja i ugrožavanju sigurnosti prometa.

Naime, u Oroslavju, oko 16,30 sati, 38-godišnji vozač zatečen je kako upravlja osobnim vozilom s 1,74 promila alkohola u organizmu i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, zatim oko 17 sati u Andraševcu je zatečen 20-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, dok je u Donjoj Stubici oko 20 sati zatečen 54-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,20 promila.

Sva trojica vozača su uhićena. Nadalje, 20-godišnjem vozaču sud je već jučer izrekao kaznu, dok će dvojica vozača 38-godišnjak i 54-godišnjak danas biti dovedeni na sud.

Vozaču koji je počinio prekršaje u Oroslavju zbog počinjenih prekršaja podnesen je optužni prijedlog, a predložena je i novčana kazna u iznosu od 2.770 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. 54-godišnjaku je zbog počinjenih prekršaja u Donjoj Stubici podnesen optužni prijedlog, a predložena novčana kazna je u iznosu od 1.980 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Mladi vozač, 20-godišnjak doveden je u ponedjeljak na sud s optužnim prijedlogom i predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je vozaču odredio kaznu zatvora od 10 dana uvjetno na jednu godinu te zaštitnu mjeru od šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, nakon stjecanja prava.

www.sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.