Now Reading:
Reformisti tražili raspravu o varaždinskoj bolnici, Stričak ih prozvao: Upravo su oni podržali takav prijedlog kada su bili „mali od palube” HDZ-a
Full Article 2 minutes read

Reformisti tražili raspravu o varaždinskoj bolnici, Stričak ih prozvao: Upravo su oni podržali takav prijedlog kada su bili „mali od palube” HDZ-a

Županijski vijećnici iz redova Reformista na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije održane u utorak predložili su dopunu dnevnog reda na kojem bi se našao i prijedlog zaključka o upućivanju prijedloga Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom saboru radi očuvanja regionalnog statusa Opće bolnice Varaždin.

Nakon što je vijećnica Natalija Martinčević iz redova Reformista obrazložila predloženu točku dnevnog reda, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak podsjetio ju je kako svaki zakon donosi Hrvatski sabor, a ne županija.

-Taj prijedlog zakona već je bio u saboru, a Vi gospođo Martinčević ste saborska zastupnica – možete li reći kako je izgledala Vaša rasprava u Saboru? Naša uvažena zastupnica nije prozborila ni slova. Ni bu ni mu. Ali zato ovdje, zbog nadolazećih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina malo demagoški nastupamo. Upravo su Reformisti podržali takav prijedlog reforme kada su još bili „mali od palube” HDZ-a. Zbog čega zastupnica tu temu nije otvorila u Hrvatskom saboru? Možda opet žele biti „žetončići” pa se ne žele zamjeriti premijeru, no tu mogu sve. Danas smo imali priliku čuti da bolnica odlično stoji, a prije tri tjedna su ti isti Reformisti govorili da to nije slučaj – upozorio je Stričak.

Dodao je i kako Varaždinska županija u financiranju Opće bolnice Varaždin sudjeluje s manje od 2 posto zbog čega je ponovio kako je ovo što Reformisti nastoje napraviti čista demagogija.

Martinčević je pak naglasila kako je riječ o iznimno važnoj temi te najavila da će o njoj govoriti u četvrtak u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru kada će, kaže, reći i sve što misli o županu, načinu na koji vodi Županiju i kako komunicira.

I dok su Reformisti glasali za svoj prijedlog dopune dnevnog reda, 15 vijećnika bilo je protiv, a troje suzdržanih zbog čega su demonstrativno napustili sjednicu.

t.klopotan/sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.