Now Reading:
Na varaždinskom području ovog vikenda hrpa pijanih vozača – jedan je zaradio ogromnu kaznu, oduzeto mu vozilo, a prijeti mu i zatvor
Full Article 3 minutes read

Na varaždinskom području ovog vikenda hrpa pijanih vozača – jedan je zaradio ogromnu kaznu, oduzeto mu vozilo, a prijeti mu i zatvor

policija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta, 111 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 111 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 2285 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.11 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen, te će biti doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu, a tri vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja.

U subotu, 25. veljače oko 21,05 sati u mjestu Jerovec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 3,11 promila upravljao 55-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u PP Ivanec gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 25. veljače oko 21,40 sati u Vinici, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,21 promila upravljao 37-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u PP Varaždin gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 26. veljače oko 02,05 sati u mjestu Gačice, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljao 33-godišnjak koji je priveden u PP Ivanec.

Zaustavljen i mladi recidivist

U nedjelju, 26. veljače u 11.05 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je mladić višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te da upravlja vozilom u vrijeme kad mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih prekršajnih bodova.
Utvrđeno je i da je upravljao u vrijeme kad mu je rješenjem od strane Općinskog suda u Varaždinu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. 25-godišnjak je uhićen i priveden u PP Ivanec, a nakon prekršajne obrade je doveden sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od četiri dana zatvora, dok je osobni automobil privremeno oduzet s prijedlogom donošenja odluke za trajno oduzimanje.
Za počinjene prekršaje 25-godišnjaku prijeti izricanje mjere trajnog oduzimanja vozila, izricanje ukupne novčane kazne do 5.300 eura i kazne zatvora do 120 dana.

sjever.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.