Now Reading:
Na varaždinskom području ovog vikenda hrpa pijanih vozača – jedan je zaradio ogromnu kaznu, oduzeto mu vozilo, a prijeti mu i zatvor
Full Article 3 minutes read

Na varaždinskom području ovog vikenda hrpa pijanih vozača – jedan je zaradio ogromnu kaznu, oduzeto mu vozilo, a prijeti mu i zatvor

policija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta, 111 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 111 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 2285 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.11 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen, te će biti doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu, a tri vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja.

U subotu, 25. veljače oko 21,05 sati u mjestu Jerovec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 3,11 promila upravljao 55-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u PP Ivanec gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 25. veljače oko 21,40 sati u Vinici, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,21 promila upravljao 37-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u PP Varaždin gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 26. veljače oko 02,05 sati u mjestu Gačice, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljao 33-godišnjak koji je priveden u PP Ivanec.

Zaustavljen i mladi recidivist

U nedjelju, 26. veljače u 11.05 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je mladić višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te da upravlja vozilom u vrijeme kad mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih prekršajnih bodova.
Utvrđeno je i da je upravljao u vrijeme kad mu je rješenjem od strane Općinskog suda u Varaždinu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. 25-godišnjak je uhićen i priveden u PP Ivanec, a nakon prekršajne obrade je doveden sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od četiri dana zatvora, dok je osobni automobil privremeno oduzet s prijedlogom donošenja odluke za trajno oduzimanje.
Za počinjene prekršaje 25-godišnjaku prijeti izricanje mjere trajnog oduzimanja vozila, izricanje ukupne novčane kazne do 5.300 eura i kazne zatvora do 120 dana.

sjever.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.