Now Reading:
HAC objavio nevjerojatan podatak: Ralice za vikend napravile dva kruga oko Zemlje
Full Article 2 minutes read

HAC objavio nevjerojatan podatak: Ralice za vikend napravile dva kruga oko Zemlje

Uklanjajući snijeg s kolnika, ralice Hrvatskih autocesta (HAC) prešle su ovog vikenda 75.000 kilometara, što su gotovo dva kruga oko Zemlje, čiji opseg iznosi 40.075 kilometara.

Snijeg na tisuću kilometara autocesta u dva dana čistilo je više od 180 teretnih vozila s plugovima i posipačima te je bačeno više od 3300 tona posipala na autoceste, odmorišta, čvorove, platoe naplatnih postaja i na graničnim prijelazima, piše Hina, a prenosi Poslovni dnevnik.

Na snježnim dionicama ralice su radile i po 30 sati bez prestanka. Već se po prolasku ralice za vrijeme padalina stvara novi snježni pokrivač, a koji se čisti odmah u slijedećem ciklusu, naglašava HAC, dodajući da radnih strojeva ima dovoljno za sve zadaće održavanja autocesta.

HAC je upozorio na jučerašnje zanemarivanje zabrane prometa za sva vozila od strane nekih vozača koji su krenuli zatvorenom dionicom autoceste od Svetog Roka do Posedarja, zatvorene od ranih jutarnjih sati zbog orkanske bure.

-Ovo možemo usporediti s prolaskom kroz crveno na križanju. Dionica koja je zatvorena, u uvjetima orkanske bure se niti ne može čistiti jer se tijekom snježnih padalina zbog vjetra stvaraju i opasni snježni zapusi – poručuje HAC, a prenosi Poslovni dnevnik.

Prema najnovijim informacijama iz HAK-a, otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Rovanjska, u smjeru juga, iako su i dalje zimski uvjeti vožnje (obavezna je zimska oprema i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama).

Sve ostale informacije u stanju u prometu, odnosno još uvijek zatvorenim cestama i ograničenjima, pogledajte ovdje

foto: arhiva
sjever.hr/poslovni.hr/hak.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.