Now Reading:
FOTO: Stolnotenisačica Tonka Hozjak i trkač Andrej Hladnik najbolji su sportaši Preloga u 2022. godini!
Full Article 2 minutes read

FOTO: Stolnotenisačica Tonka Hozjak i trkač Andrej Hladnik najbolji su sportaši Preloga u 2022. godini!

Ove subote u Domu kulture Grada Preloga dodijeljene su nagrade najboljim preloškim sportašima u 2022. godini. Riječ je o Andreju Hladniku i Tonki Hozjak, dok je Teniskom klubu Prelog pripala nagrada za najbolju mušku ekipu u prošloj godini, a ŠRD „Glavatici” nagrada za najbolju žensku ekipu.

Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga Dejana Naranđu, na svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Mato Kljajić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić.

Na svečanosti je nagrađen niz mladih perspektivnih sportaša – ekipe U9, U11 i U19 Nogometnog kluba Mladost Komet iz Preloga koje su prošle sezone osvojili naslove prvaka u ligaškim natjecanjima, Lea Potarić (sportski ribolov), Dalia Šestak (karate), Helena Cmrečki (stolni tenis), Lara Begović (rukomet), Ena Madić (nogomet), Dino Slaviček (sportski ribolov), Fran Matošić (stolni tenis) i Andro Sokač (nogomet).

Nagrade su pripale i zaslužnim sportskim djelatnicima i to Damiru Pigacu za zasluge za razvoj nogometa i Dejanu Rođaku za zasluge za razvoj ženskog rukometa, dok je priznanje za ukupan doprinos razvoju sporta primio Damir Krčar, uspješni i priznati teniski trener i sportski djelatnik.

Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa Športsko ribolovnog društva Glavatica koja je prošle sezone po prvi puta u povijesti nastupila u Prvoj hrvatskoj ligi, a najbolja muška ekipa Teniski klub Prelog koji se svake godine natječe u 3. seniorskoj ligi HTS-a Regija sjever te je u 2022. godini u vrlo jakoj konkurenciji postao viceprvak i najbolje plasirana ekipa s područja Međimurske županije čime je postignut i najbolji rezultat unazad više od 10 godina.

Najboljim sportašima Preloga proglašeni Andrej Hladnik, član Atletskog kluba Varaždin koji se ove godine okitio i naslovom prvaka Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze i Tonka Hozjak, stolnotenisačica koja je nakon četiri godine stanke osvojila naslov seniorske prvakinje Međimurja.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Zajednice Naranđa i gradonačelnik Kolarek, a program dodjele nagrada svojim su nastupom uljepšale Eva Petković, Paola Novak te Plesna skupina Osnovne škole Prelog (Plesni studio Korak).

www.sjever.hr / prelog.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.