Now Reading:
FOTO: Stolnotenisačica Tonka Hozjak i trkač Andrej Hladnik najbolji su sportaši Preloga u 2022. godini!
Full Article 2 minutes read

FOTO: Stolnotenisačica Tonka Hozjak i trkač Andrej Hladnik najbolji su sportaši Preloga u 2022. godini!

Ove subote u Domu kulture Grada Preloga dodijeljene su nagrade najboljim preloškim sportašima u 2022. godini. Riječ je o Andreju Hladniku i Tonki Hozjak, dok je Teniskom klubu Prelog pripala nagrada za najbolju mušku ekipu u prošloj godini, a ŠRD „Glavatici” nagrada za najbolju žensku ekipu.

Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga Dejana Naranđu, na svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Mato Kljajić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić.

Na svečanosti je nagrađen niz mladih perspektivnih sportaša – ekipe U9, U11 i U19 Nogometnog kluba Mladost Komet iz Preloga koje su prošle sezone osvojili naslove prvaka u ligaškim natjecanjima, Lea Potarić (sportski ribolov), Dalia Šestak (karate), Helena Cmrečki (stolni tenis), Lara Begović (rukomet), Ena Madić (nogomet), Dino Slaviček (sportski ribolov), Fran Matošić (stolni tenis) i Andro Sokač (nogomet).

Nagrade su pripale i zaslužnim sportskim djelatnicima i to Damiru Pigacu za zasluge za razvoj nogometa i Dejanu Rođaku za zasluge za razvoj ženskog rukometa, dok je priznanje za ukupan doprinos razvoju sporta primio Damir Krčar, uspješni i priznati teniski trener i sportski djelatnik.

Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa Športsko ribolovnog društva Glavatica koja je prošle sezone po prvi puta u povijesti nastupila u Prvoj hrvatskoj ligi, a najbolja muška ekipa Teniski klub Prelog koji se svake godine natječe u 3. seniorskoj ligi HTS-a Regija sjever te je u 2022. godini u vrlo jakoj konkurenciji postao viceprvak i najbolje plasirana ekipa s područja Međimurske županije čime je postignut i najbolji rezultat unazad više od 10 godina.

Najboljim sportašima Preloga proglašeni Andrej Hladnik, član Atletskog kluba Varaždin koji se ove godine okitio i naslovom prvaka Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze i Tonka Hozjak, stolnotenisačica koja je nakon četiri godine stanke osvojila naslov seniorske prvakinje Međimurja.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Zajednice Naranđa i gradonačelnik Kolarek, a program dodjele nagrada svojim su nastupom uljepšale Eva Petković, Paola Novak te Plesna skupina Osnovne škole Prelog (Plesni studio Korak).

www.sjever.hr / prelog.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.