Now Reading:
FOI SUDJELOVAO U VAŽNOM MEĐUNARODNOM PROJEKTU! Projekt RAPIDE donosi značajne rezultate u sustav visokog obrazovanja
Full Article 2 minutes read

FOI SUDJELOVAO U VAŽNOM MEĐUNARODNOM PROJEKTU! Projekt RAPIDE donosi značajne rezultate u sustav visokog obrazovanja

Završetak dvogodišnjeg Erasmus+ projekta RAPIDE (Relevant assessment and pedagogies for inclusive digital education) obilježen je završnom konferencijom Smislene inovacije u obrazovanju održanom u petak, na Sveučilištu u Rijeci, uz sudjelovanje svih projektnih partnera.

Projekt je započeo 1. ožujka 2021., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od 219.085 eura. U projektu su sudjelovala Sveučilišta iz Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke i Hrvatske.

Koordinatorica projekta, Blaženka Divjak, profesorica s Fakulteta organizacije i informatike, uvodnim je predavanjem službeno započela konferenciju, a u uvodu su govorili i svoja iskustva predstavili profesor Bart Reinties (The Open Universitiy) i Bojana Ćulum Ilić (Sveučilište u Rijeci).

Projekt RAPIDE izvrsni je primjer kako se suradnjom i intenzivnim radom svih partnera može postići i više nego što se prvotno „obećano“ projektom, ne samo u kvalitativnom i kvantitativnom, već i u smislu stvarne održivosti rezultata – istaknula je između ostaloga Divjak, dodajući kako je u sklopu samog projekta objavljen velik broj znanstvenih publikacija, uključujući više od 100 zainteresiranih sudionika koji su sudjelovali u radionicama i više od 200 nastavnika.

Sudionicima konferencije obratila se i Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike koja je istaknula iznimno zadovoljstvo strateškim RAPIDE partnerstvom koje je omogućilo da se postignuti rezultati već koriste na Fakultetu, omogućavajući dodatni razvoj nastavnog procesa.

Cilj ovog važnog projekta bio je razvoj, implementacija i razmjena inovativnih pedagogija, uključujući vrednovanje i ocjenjivanje te upotreba analitika učenja za podršku studentima i nastavnicima kao usklađenih procesa za relevantno i inkluzivno digitalno obrazovanje kako bi se uspješno suočili s COVID-19 i sličnim krizama i podržali svrsishodnu digitalnu transformaciju visokih učilišta – istaknula je u svom obraćanju Marta Žuvić, prorektorica Sveučilišta u Rijeci.

RAPIDE projekt svim je sudionicima konferencije omogućio rad u inovativnom alatu za dizajn učenja koji su i partneri projekta RAPIDE imali prilike koristiti te tako doprinijeti njegovom razvoju. Stoga je konferencija, osim predstavljanja iskustava projektnih partnera i aktivnosti, omogućila i konkretno upoznavanje i usvajanje inovativnih praksi u učenju, poučavanju, vrednovanju i analitikama učenja kroz radionice.

Više informacija o samom projektu možete pronaći na linku.

md/sjever.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.