Now Reading:
VELIKA PROMJENA Očekujte više od 25 centimetara snježnog omotača!
Full Article 2 minutes read

VELIKA PROMJENA Očekujte više od 25 centimetara snježnog omotača!

Oblačno, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju gdje će ponegdje pasti i više od 25 cm snijega.

Na Jadranu kiša, u Dalmaciji i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom će dijelu lokalno biti i snijega nošenog burom. U unutrašnjosti Dalmacije popodne i navečer susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom i orkanska bura, a na južnom dijelu olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, a na Jadranu između 5 i 11 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 4, a na Jadranu od 6 °C na sjevernom do 15 °C na krajnjem jugu.

I dalje će se zadržati nepovoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Bit će to posljedica jakog juga na južnom i, u dijelu dana, na srednjem Jadranu, a naglog zahlađenja na srednjem i sjevernom Jadranu i nastavka zahlađenja u unutrašnjosti. Zahlađenje popraćeno jakim vjetrom sjevernih smjerova koje će povećavati osjet hladnoće, može najveće tegobe izazvati kod srčanih i bolesnika od ostalih krvožilnih bolesti te reumatičara. Može se pojaviti i povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

sjever.hr/DHMZ
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.