Now Reading:
VELIKA PROMJENA Očekujte više od 25 centimetara snježnog omotača!
Full Article 2 minutes read

VELIKA PROMJENA Očekujte više od 25 centimetara snježnog omotača!

Oblačno, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju gdje će ponegdje pasti i više od 25 cm snijega.

Na Jadranu kiša, u Dalmaciji i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom će dijelu lokalno biti i snijega nošenog burom. U unutrašnjosti Dalmacije popodne i navečer susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom i orkanska bura, a na južnom dijelu olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, a na Jadranu između 5 i 11 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 4, a na Jadranu od 6 °C na sjevernom do 15 °C na krajnjem jugu.

I dalje će se zadržati nepovoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Bit će to posljedica jakog juga na južnom i, u dijelu dana, na srednjem Jadranu, a naglog zahlađenja na srednjem i sjevernom Jadranu i nastavka zahlađenja u unutrašnjosti. Zahlađenje popraćeno jakim vjetrom sjevernih smjerova koje će povećavati osjet hladnoće, može najveće tegobe izazvati kod srčanih i bolesnika od ostalih krvožilnih bolesti te reumatičara. Može se pojaviti i povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

sjever.hr/DHMZ
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.