Now Reading:
Jabuke i cimet naš su omiljeni zimski spoj – isprobajte preukusan i brz crumble s jabukama
Full Article 50 second read

Jabuke i cimet naš su omiljeni zimski spoj – isprobajte preukusan i brz crumble s jabukama

Nedjelja je dan za odmor i obitelj, a pao nam je i snijeg. Ima li boljeg mirisa zime od cimeta i jabuka koji je tako cozy i topao? Mi zato danas pečemo crumble od jabuka. Probajte ga i vi!
Sastojci
4-5 jabuka
2 žličica soka limuna
1 Vanilin šećer
1žličica cimeta

Za preko je potrebno:
160 g brašna
100 g smeđeg šećera
100 g omekšalog maslaca
šećer u prahu za posipanje
20 g badem listića

Priprema

Sve sastojke i posudu u kojoj ćete peći kolač. Jabuke oguliti i nasjeckati na kocke pa ih posuti sa sokom od limuna, sećerom i cimetom i fino promiješati.

Brašno pomiješati sa svim sastojcima i napraviti malo krupniju smjesu sa mikserom ili rukama. Raspodijeliti preko jabuka, dodati badem listiće preko i peći u zagrijanoj pećnici  na 180 stupnjeva, 25 minuta.

Gotov crumble posuti sa šećerom u prahu i poslužiti po ukusu sa sladoledom od vanilije.

sjever.hr/coolinaraka.com
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.