Now Reading:
UPALJEN CRVENI METEOALARM Stiže „Zvijer s istoka”, snijega će biti i do pola metra
Full Article 2 minutes read

UPALJEN CRVENI METEOALARM Stiže „Zvijer s istoka”, snijega će biti i do pola metra

Hrvatsku će zahvatiti velika promjena vremena koju već nekoliko dana, uz upozorenja i posebna priopćenja, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Promjena će početi već danas poslijepodne, odnosno večeras, a prognoza za nedjelju kaže da nas očekuje pravo zimsko, oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom na Jadranu, a snijegom i susnježicom u unutrašnjosti uz stvaranje snježnog pokrivača.

DHMZ navodi da bi sutra na području Like i Gorskog kotara ponegdje moglo pasti i do pola metra snijega. Zagrebu i široj okolici ne predviđaju više od desetak centimetara, dok bi ga u Slavoniji i Dalmatinskoj zagori moglo biti više i od 15 centimetara, prenosi Index.

Za cijelu zemlju DHMZ je izdao upozorenja, prvo zbog jakog i olujnog vjetra, ali i zbog snijega i kiše.  Najopasnije vrijeme očekuje se u nedjelju na sjevernom i srednjem Jadranu, gdje je na snazi crveni alarm zbog orkanskih naleta bure.

Prognostičari najavljuju jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od -3 do 0, u planinskim krajevima oko -4, na sjevernom i srednjem Jadranu od 3 do 5, a na južnom i otocima oko 8. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 0 do 3, a na Jadranu od 5 do 8. Uz jak vjetar zbog visokog indeksa hlađenja osjet topline bit će do 5 stupnjeva niža temperatura zraka.

-Pravi ugriz zime, kako bi ga Englezi nazvali Beast from the East (Zvijer s istoka) – napisao je jedan od prognostičara , a prenosi Index.

Zimsko vrijeme nastavit će se i početkom sljedećeg tjedna kada će također povremeno u unutrašnjosti biti mogući susnježica i snijeg, a na Jadranu kiša.

foto: arhiva
sjever.hr/index.hr
25.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.