Now Reading:
Otvoreni javni pozivi za poduzetnike iz sjeverne Hrvatske, nakon donošenja Plana za industrijsku tranziciju – osigurano 100.000.000 eura
Full Article 2 minutes read

Otvoreni javni pozivi za poduzetnike iz sjeverne Hrvatske, nakon donošenja Plana za industrijsku tranziciju – osigurano 100.000.000 eura

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je kontinuirano otvorene javne pozive za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske.

Raspisani su nakon donošenja Plana za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske i provedenog inicijalnog mapiranja regionalnih lanaca vrijednosti, tijekom kojeg je za ukupno tri plana za područje cijele Hrvatske pristiglo više od 2.000 prijava.
Za industrijsku tranziciju alocirano je ukupno 400.000.000 eura, od čega je 100.000.000 eura za sjevernu Hrvatsku.

Pozivi su usmjereni na poduzetnike, ali i druge dionike iz sjeverne Hrvatske koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama definiranima u okviru Planova za industrijsku tranziciju.

Objavljeno je ukupno pet javnih poziva za sljedeće regionalne lance vrijednosti Sjeverne Hrvatske: 1. Pametne industrije; 2. Proizvodnja vozila; 3. Zdravstvena industrija; 4. Zeleni rast; 5. Uslužni sektor visoke dodane vrijednosti.

Cilj poziva je identificirati ključne dionike iz poslovnog i znanstveno-istraživačkog sektora, te druge dionike koji svojim kapacitetima, resursima i potencijalima mogu i žele doprinijeti stvaranju novih vrijednosti unutar regionalnog lanca vrijednosti sukladno Planu i njegovim ciljevima.

Iskazom interesa svaki dionik postaje dijelom strateškog foruma ključnih dionika okupljenih u okviru pojedinog lanca vrijednosti te na taj način sudjeluje u kreaciji javnih politika za industrijsku tranziciju doprinoseći jačanju konkurentnosti regije.

Sve potrebne informacije i poveznice pronaći ćete OVDJE

foto: varazdinska-zupanija.hr
sjever.hr
25.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.