Now Reading:
Načelnik Mirko Korotaj ugostio Tessu Hrženjak – državnu prvakinju u standardnim plesovima
Full Article 3 minutes read

Načelnik Mirko Korotaj ugostio Tessu Hrženjak – državnu prvakinju u standardnim plesovima

Petrinja je 4. veljače 2023.godine bila domaćin Državnog prvenstva u standardnim plesovima te bodovnog turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Bilo je to masovno natjecanje na kojem je nastupilo 62 sportska plesna para, 141 sportašica i sportaša u pojedinačnoj konkurenciji te 7 timova, a sudilo je 16 sudaca.

Sportski natjecatelji plesači i plesačice, članovi Plesnog kluba Takt Varaždin postigli su fenomenalne rezultate. Vrhunska generacija sportaša koja je samo sa zadnjeg državnog prvenstva donijela 12 medalja u Varaždin te 5 naslova državnih prvaka.

Jedna od državnih prvakinja je i Tessa Hrženjak iz Radovca. Tessa je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađi osnovci solo.

Tom prilikom, načelnik Mirko Korotaj ugostio je Tessu gdje joj je čestitao na iznimnom uspjehu koji je postigla u kratkom vremenu te joj uručio cvijet i poklon uz želje da samo tako nastavi i dalje.

Tessa je učenica 3. razreda Osnovne škole Cestica. Sa sedam godina postala je članica Društva naša djeca u Varaždinu gdje je učila prve plesne korake. Plesom se aktivno bavi od svibnja prošle godine i to u Plesnom klubu Takt, a do sad je već osvojila ukupno devet medalja. Osim prirodne nadarenosti, Tessa marljivo i redovito hoda na treninge, 2 puta tjedno te još dodatno na individualne treninge.

Prilikom razgovora s načelnikom Tessa je posebno pohvalila trenere Igora Šalamuna koji je ujedno i vlasnik Plesnog kluba Takt te trenericu Ivu Risek.

Sljedeće natjecanje gdje će Tessa nastupiti je bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima – Trofej grada Ivanca, te državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koje će se održati u Sisku.
U Plesnom klubu Takt iz Varaždina svjesni su da je za razvoj budućeg mladog plesača i  sportaša nužno poticati razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti.

Osnovne motoričke sposobnosti najbolje se razvijaju u ranom djetinjstvu i zbog toga bi dijete što više vremena trebalo provoditi u slobodnoj dječjoj igri, u trčanju, penjanju, skakanju, preskakivanju, provlačenju i sl. umjesto da mu se daju mobiteli i tableti u ruke.
Djeca u dobi od 3 do 6 godina plesni trening u plesnom vrtiću započinju uvijek na ovakav ili sličan zanimljiv način kroz igru koja ih zabavlja, a potiče razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti.

Upisi u Plesni vrtić/Plesnu školu Takt otvoreni su tijekom cijele školske godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:  091 501 12 77.

sjever.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.