Now Reading:
Načelnica Jembrih: Spremno dočekujemo raspisivanje raznih natječaja kako bismo u ovoj godini realizirali sve planove kojih je zaista mnogo
Full Article 3 minutes read

Načelnica Jembrih: Spremno dočekujemo raspisivanje raznih natječaja kako bismo u ovoj godini realizirali sve planove kojih je zaista mnogo

Cijelo područje Općine Lobor jedno je veliko gradilište što je potvrdila i sama načelnica Ljubica Jembrih osvrnuvši se na investicije koje se trenutno provode. Tako su nedavno započeli radovi na velikom projektu – sanaciji odrona na nerazvrstanoj cesti Završje Loborsko – Vlaheki vrijednom 800 tisuća kuna s PDV-om.

Riječ je o važnom projektu kojim će se riješiti velik dio odvodnje na ovoj nerazvrstanoj cesti, skinut će se dotrajali asfalt, zamijeniti podloga i staviti novi sloj završnog asfalta, a u potpunosti je financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Da Općina intenzivno radi na povlačenju europskih i nacionalnih sredstava potvrđuje i činjenica da trenutno očekuje rezultate natječaja Fonda solidarnosti na koje je prijavila sanaciju još dviju klizišta te dviju potresom oštećenih nerazvrstanih cesta.

-Vjerujem da ćemo uspjeti povući europska sredstva te da ćemo uskoro krenuti u realizaciju ovih važnih infrastrukturnih projekata – rekla je načelnica Jembrih.

Potvrdila je i kako prioritet ove općinske uprave ostaje isti kao i prijašnjih godina, a to je daljnja modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Lobor.

-Za ovu godinu pripremamo sanaciju dviju nerazvrstanih cesta – završetak Ulice Ante Kovačića u Mjesnom odboru Završje te ulice u Velikoj Petrovagorskoj. To su veće dionice koje ćemo prijaviti na program podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – objasnila je načelnica Jembrih.

Budući da je nerazvrstanoj cesti koja vodi prema Loborgradu potrebna hitna kompletna rekonstrukcija i rješavanje problema oborinske odvodnje, Općina će ovaj projekt prijaviti na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji je trenutno u tijeku.

Planovi za ovu godinu ne odnose se samo na prometnu i komunalnu infrastrukturu. Naime, uskoro bi mogli započeti i radovi na izgradnji spomen obilježja poginulim braniteljima s područja Lobora koji su za hrvatsku samostalnost i neovisnost dali ono najvrednije što su imali – svoje živote.

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo je natječaj na koji ćemo prijaviti realizaciju izvedbe spomen obilježja našim poginulim braniteljima. U prvoj fazi imali smo odabir najboljeg idejnog rješenja, a sada imamo i mogućnost prijave same realizacije ovog projekta. Vjerujem da ćemo ove godine krenuti s radovima – poručila je Jembrih.

U narednom razdoblju Općinu Lobor očekuje i zamjena postojeće javne rasvjete LED rasvjetom što je investicija koju će prijaviti na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

-Imamo mnogo planova i spremno očekujemo raspisivanje novih natječaja. Uz već spremne projekte koji čekaju na raspisivanje natječaja, radimo na projektiranju naših ostalih, kako kapitalnih tako i manjih komunalnih infrastrukturnih projekata koje ćemo ove godine na području Općine sasvim sigurno uspješno realizirati – zaključila je Jembrih.

www.sjever.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.