Now Reading:
Načelnica Jembrih: Spremno dočekujemo raspisivanje raznih natječaja kako bismo u ovoj godini realizirali sve planove kojih je zaista mnogo
Full Article 3 minutes read

Načelnica Jembrih: Spremno dočekujemo raspisivanje raznih natječaja kako bismo u ovoj godini realizirali sve planove kojih je zaista mnogo

Cijelo područje Općine Lobor jedno je veliko gradilište što je potvrdila i sama načelnica Ljubica Jembrih osvrnuvši se na investicije koje se trenutno provode. Tako su nedavno započeli radovi na velikom projektu – sanaciji odrona na nerazvrstanoj cesti Završje Loborsko – Vlaheki vrijednom 800 tisuća kuna s PDV-om.

Riječ je o važnom projektu kojim će se riješiti velik dio odvodnje na ovoj nerazvrstanoj cesti, skinut će se dotrajali asfalt, zamijeniti podloga i staviti novi sloj završnog asfalta, a u potpunosti je financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Da Općina intenzivno radi na povlačenju europskih i nacionalnih sredstava potvrđuje i činjenica da trenutno očekuje rezultate natječaja Fonda solidarnosti na koje je prijavila sanaciju još dviju klizišta te dviju potresom oštećenih nerazvrstanih cesta.

-Vjerujem da ćemo uspjeti povući europska sredstva te da ćemo uskoro krenuti u realizaciju ovih važnih infrastrukturnih projekata – rekla je načelnica Jembrih.

Potvrdila je i kako prioritet ove općinske uprave ostaje isti kao i prijašnjih godina, a to je daljnja modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Lobor.

-Za ovu godinu pripremamo sanaciju dviju nerazvrstanih cesta – završetak Ulice Ante Kovačića u Mjesnom odboru Završje te ulice u Velikoj Petrovagorskoj. To su veće dionice koje ćemo prijaviti na program podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – objasnila je načelnica Jembrih.

Budući da je nerazvrstanoj cesti koja vodi prema Loborgradu potrebna hitna kompletna rekonstrukcija i rješavanje problema oborinske odvodnje, Općina će ovaj projekt prijaviti na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji je trenutno u tijeku.

Planovi za ovu godinu ne odnose se samo na prometnu i komunalnu infrastrukturu. Naime, uskoro bi mogli započeti i radovi na izgradnji spomen obilježja poginulim braniteljima s područja Lobora koji su za hrvatsku samostalnost i neovisnost dali ono najvrednije što su imali – svoje živote.

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo je natječaj na koji ćemo prijaviti realizaciju izvedbe spomen obilježja našim poginulim braniteljima. U prvoj fazi imali smo odabir najboljeg idejnog rješenja, a sada imamo i mogućnost prijave same realizacije ovog projekta. Vjerujem da ćemo ove godine krenuti s radovima – poručila je Jembrih.

U narednom razdoblju Općinu Lobor očekuje i zamjena postojeće javne rasvjete LED rasvjetom što je investicija koju će prijaviti na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

-Imamo mnogo planova i spremno očekujemo raspisivanje novih natječaja. Uz već spremne projekte koji čekaju na raspisivanje natječaja, radimo na projektiranju naših ostalih, kako kapitalnih tako i manjih komunalnih infrastrukturnih projekata koje ćemo ove godine na području Općine sasvim sigurno uspješno realizirati – zaključila je Jembrih.

www.sjever.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.