Now Reading:
FOTO: Trg slobode u Zlataru uskoro dobiva novu vizuru – evo kako će izgledati
Full Article 1 minutes read

FOTO: Trg slobode u Zlataru uskoro dobiva novu vizuru – evo kako će izgledati

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek na svom je službenom Facebook profilu podijelila prijedlog rješenja za uređenje zapadnog dijela Trga slobode na kojem se planira izgradnja autobusne stanice, parkirališta i zelenih površina naglasivši kako bi ovim projektom, taj dio Zlatara poprimio novu vizuru.

Kako su pojasnili iz arhitektonske tvrtke koja je izradila ovo rješenje, autobusna stanica oblikovana je kao „zeleni zid” i sadrži stajalište, natkrivenu čekaonicu za putnike i sanitarni čvor. Zelenim zidom oblikovala bi se ulična fasada koja će predstavljati vizualnu barijeru prema neuređenom dijelu susjedne parcele, a tema proizlazi iz održivosti i potrebe za maksimalnim ozelenjavanjem javnog prostora čime mu se daje dodatna vrijednost.

-Ovime bi vizura ulaska u mjesto svakako bila drugačija. Trenutno je rješenje na posebnim uvjetima i vjerujem kako ćemo uskoro moći naći izvor financiranja ovog projekta. Ovim rješenjem osim zelenog zida koji skriva prostor iza, autobusnog stajališta, uspjeli smo dobiti i skriven prostor unutar zida za javni wc – objasnila je Auguštan-Pentek.

Foto: M+V arhitektura
www.sjever.hr / FB Jasenka Auguštan-Pentek
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.