Now Reading:
Upisivao svoje IBAN brojeve, a brisao IBAN brojeve računa dobavljača! Na račun mu uplaćeno preko 300 000 eura
Full Article 50 second read

Upisivao svoje IBAN brojeve, a brisao IBAN brojeve računa dobavljača! Na račun mu uplaćeno preko 300 000 eura

Za štetu od 304.478 eura tereti se 31-godišnjak protiv kojeg je Županijsko državno odvjetništvo Šibenik podigao optužnicu zbog zloporabe položaja i krivotvorenja isprave.

Tereti ga se da je u više navrata u podacima u računima dobavljačane mijenjajući podatke o nazivu dobavljača, broju i iznosu njihova računa, izbrisao IBAN brojeve računa dobavljača te upisao svojih tekućih računa. Svoj domišljati trik izvodio je od 13. listopada 2021. do 30. ožujka 2022. kao zaposlenik za financijsko poslovanje u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Šibeniku.

Koristio je to što je imao karticu i PIN te što se brinuo o plaćanjima dobavljača za isporučenu opremu.

Nakon što bi napravio uplatu na svoj račun, kako bi prikrio tragove, izbrisao je IBAN brojeve svojih tekućih računa te umjesto njih ponovo upisao IBAN brojeve dobavljačaIzbrisao je i podatke o plaćanju računa dobavljača koje je platio u korist svojih tekućih računa. Račune bi potom prikazao kao neplaćene, a uplate je u knjigovodstvenoj dokumentaciji evidentirao pod razne uplate, a ne uplate dobavljačima. Na njegovu žalost, njegov trik nije potrajao, donosi Večernji list.

Foto: ilustracija
sjever.hr/vecernji.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.