Now Reading:
Omiljeni ravnatelj Ivan Pikivača cijeli svoj radni vijek utkao je u obrazovni sustav Koprivničko-križevačke županije – povodom odlaska u mirovinu primio ga župan Koren
Full Article 3 minutes read

Omiljeni ravnatelj Ivan Pikivača cijeli svoj radni vijek utkao je u obrazovni sustav Koprivničko-križevačke županije – povodom odlaska u mirovinu primio ga župan Koren

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u četvrtak je u Županijskoj upravi održao prijem za bivšeg ravnatelja Osnovne škole Frana Koncelaka Drnje Ivana Pikivaču povodom njegovog odlaska u mirovinu.

Istaknuo je kako je Pikivača cijeli svoj radni vijek utkao u obrazovni sustav Koprivničko-križevačke županije, a u svojoj školi u Drnju radi od 1985. godine, s kraćim prekidom, i to u dva ravnateljska mandata, od 2012. do 2021. godine.

Kao nastavnik prirode i biologije, svojim je učenicima usađivao ljubav prema znanju i istraživanju te je sudjelovao na brojnim natjecanjima kao predan mentor koji je na državnim natjecanjima sa svojim učenicima osvojio devet nagrada. Škola je tijekom njegovog mandata postala prepoznatljiva po izvrsnosti, a realizirane su i investicije u obrazovnu infrastrukturu, primjerice dogradnje škola u Sigecu i Peterancu te energetska obnova škole u Drnju, koje su kvalitetu nastave podigle na još veću razinu.

Gospodin Pikivača je tijekom godina postao prepoznatljiv simbol našeg obrazovnog sustava te mu od srca zahvaljujem na odličnoj suradnji po svim pitanjima, kako s nama kao osnivačima škola, tako i s općinama. Upoznali smo ga kao velikog čovjeka, humanitarca toplog srca, koji je iznimno predan svom životnom pozivu, učenicima, ali i cijeloj lokalnoj zajednici. U suradnji sa Županijom realizirali smo brojne projekte, kojima je uvijek pristupao s velikim entuzijazmom. Vjerujem da umirovljenje za gospodina Pikivaču znači da će imati više vremena za posvetiti se obitelji i svojoj velikoj ljubavi glazbi, u čemu je također iznimno uspješan. Zasigurno će svojim bogatim životnim iskustvom i nadalje biti dragocjena pomoć generacijama mladih obrazovnih djelatnika te mu želimo svako dobro u početku nove životne etape – kazao je Koren dodavši kako se upravo kroz obrazovni sustav ostvaruje sinergija škola, općina i Županije.

Bivši ravnatelj Pikivača zahvalio je županu i suradnicima na prijemu te kazao kako je velika čast što se prepoznaje odgovornost i zahtjevnost ravnateljske funkcije, čijoj je uspješnosti doprinijelo dugogodišnje nastavničko iskustvo. Osim prijateljskim odnosima u školskom kolektivu i konstruktivnom suradnjom sa Županijom, izrazio je zadovoljstvo investicijama u obrazovnu infrastrukturu, dodavši kako se veseli i budućim ulaganjima.

-Hvala vam na projektima koje smo zajedno ostvarili na korist naših učenika i cijele lokalne zajednice, a kada se osvrnem na svoj radni vijek mogu biti zadovoljan svime što sam uspio napraviti, kako u obrazovnom smislu, tako i na privatnom polju, odnosno u glazbi. Vjerujem da će moj posao uspješno i s mnogo volje nastaviti mlada ravnateljica, s naglaskom na sudjelovanje u EU projektima, a svima s kojima sam surađivao želim sve najbolje. Uvijek sam se osjećao dijelom velike obitelji ove županije te vjerujem da će i dalje biti tako – naglasio je bivši ravnatelj Pikivača.

U znak sjećanja na dugogodišnju odličnu suradnju, župan je bivšem ravnatelju Pikivači poklonio fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

www.sjever.hr / kckzz.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.