Now Reading:
Obdukcija bebe pronađene u Hlevnici kraj Đurmanca još nije gotova – ne zna se tko ju je ostavio u snijegu ni kako je umrla
Full Article 2 minutes read

Obdukcija bebe pronađene u Hlevnici kraj Đurmanca još nije gotova – ne zna se tko ju je ostavio u snijegu ni kako je umrla

Kako smo već izvještavali, prije skoro mjesec dana u Hlevnici kraj Đurmanca pronađeno je mrtvo tijelo novorođenčeta koje je netko ostavio među nabacanim otpadom, a još uvijek nije utvrđeno tko je to počinio.

Kako prenosi Večernji list, još nisu stigli ni rezultati zatražene obdukcije, a mjesto je i dalje u potpunom šoku.

– Mene još sad jeza prolazi. Grozno sad zvuči, ali definitivno se trebalo drugačije pobrinuti za tu bebu, bez obzira je li mrtva rođena ili živa, ne znam, tko god je to napravio, apsolutno je za svaku osudu – rekla je Romana Karničar iz Hlevnice, a prenosi Večernji list. Beba je ostavljena na zemljištu njezina ujaka.

Policija je uzela sve tragove koji bi mogli dovesti do počinitelja, no istraga dosad nije donijela nikakve rezultate. Ne zna se ni čija je beba, zbog čega je odbačena, kako je došlo do smrti.

– Ne mogu oni to rasvijetliti ako nemaju u bazi DNK nečiji, to i laik zna – kaže Romana Karničar. Obdukcija i cijela istraga predugo traju, smatra kriminalist Željko Cvrtila.

– Ono što bi obdukcija trebala utvrditi i ključno je za istragu i postojanje kaznenog djela jest je li dijete bilo živo u momentu rođenja pa je zbog toga što je ostavljeno na hladnoći i bez brige nastupila smrt, što bi, vrlo izvjesno, potpalo pod kazneno djelo čedomorstva. Ili nije bilo živo – rekao je Cvrtila.

Obavljen je cijeli niz obavijesnih razgovora, ali ništa nije pomoglo u potrazi za identitetom majke.

– Vjerojatno se išlo i prema mogućim ginekolozima, bolnicama, ambulantama da se vidi čija se trudnoća vodila kao takva, a nije se pojavila kasnije s djetetom i ne zna se što se kasnije dogodilo – rekao je Cvrtila, a prenosi Večernji list.

www.sjever.hr / www.večernji.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.