Now Reading:
Ovako se ulaže u sport: kreće revitalizacija teniskih terena u Murskom Središću, Peklenica dobiva novo igralište
Full Article 2 minutes read

Ovako se ulaže u sport: kreće revitalizacija teniskih terena u Murskom Središću, Peklenica dobiva novo igralište

Grad Mursko Središće u suradnji sa svojim Teniskim klubom kreće s revitalizacijom tamošnjih teniskih terena, a ulaganja u sport nastavljaju se i u ostalim naseljima, pa će tako Peklenica dobiti novo igralište. Odlučeno je to na stručnom kolegiju gradonačelnika koji je održan u utorak.

Uz gradonačelnika Dražena Srpaka, stručnom kolegiju prisustvovali su Miljenko Cmrečak, Vlatka Županec, Marko Jurović, Leonard Sanjković, Dolores Vrtarić, Petra Sršan Strojko, Drago Belše, Zoran Turk i Marta Erdelja, a uz razne zaključke, odlučeno je koji su kandidati Grada za županijsku Nagradu Zrinski.

Riječ je o Društvu žena Mursko Središće koje iznimno doprinosi očuvanju kulture i tradicije ovih prostora, posebno u izradi tradicijske maske „cimeri“ te Košarkaškom klubu „Rudar“ Mursko Središće za veliki doprinos u razvoju sporta na području Grada, kao i pola stoljeća neprekinute košarkaške tradicije u Murskom Središću.

Kako bi se svim građanima omogućilo korištenje dječjeg igrališta na šetnici svete Barbare, Grad namjerava kupiti česticu na kojoj je igralište smješteno.

Temeljem podnesene zamolbe Grad je odobrio isplatu godišnje članarine u iznosu od 0,15 eura po stanovniku za pomoć u radu „Katruže” – Međimurske zaklade solidarnosti.

S ciljem revitalizacije prostora teniskih terena, Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove s Teniskim klubom Mursko Središće napravit će plan revitalizacije i pribaviti ponude, a radi održavanja manifestacija i događanja povodom Dana Grada uredit će se dvorište Gradske uprave.

Kreće i izrada Strateškog razvojnog plana i Plana korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova kako bi se identificirali i utvrdili mehanizmi realizacije potreba pomoću europskih fondova.

Svi zaključci sa stručnog kolegija dostavit će se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

tklopotan / www.sjever.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.