Now Reading:
Pred vijećnicima varaždinske Županijske skupštine uskoro Plan razvoja županije do 2027. – Križanić: Imamo 50 projekata ogromne vrijednosti
Full Article 3 minutes read

Pred vijećnicima varaždinske Županijske skupštine uskoro Plan razvoja županije do 2027. – Križanić: Imamo 50 projekata ogromne vrijednosti

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, Josip Križanić, u utorak je najavio 9. sjednicu Skupštine koja će se održati 28. veljače, a pred vijećnicima će se naći opširan dnevni red.

Prva će točka biti Prijedlog plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje 2021.- 2027. godine. Plan razvoja zamijenit će dosadašnju razvojnu strategiju, a usklađen je s Nacionalnom razvojnom strategijom. U postupku izrade imenovane su tematske radne skupine u područjima gospodarstva, infrastrukture i prostornog uređenja, obrazovanja, sporta, poljoprivrede i zaštite okoliša, turizma, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

-Plan je predstavljen tijekom siječnja od strane Javne ustanove za regionalni razvoj. Nacrtom plana prezentirano je kojim dobrima Varaždinska županija raspolaže, s kojih 50 važnih projekata ogromne vrijednosti, primjerice vulkan Gaveznica, vunasti nosorog Eric/a, špilja Vindija, Arheološki park Gomila, kao i brojni drugi arheološki lokaliteti, crkve, dvorci, projekti u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i digitalnim tehnologijama – rekao je Križanić.

Dodao je da je Županija je pokrenula postupak izrade 4. izmjena i dopuna prostornog plana Varaždinske županije koje će se provoditi zbog usklađivanja s aktualnim zahtjevima i potrebama proizašlim iz plana rada Varaždinske županije do 2027. godine te zahtjevima i inicijativama JLS.

Pred vijećnicima će se naći Odluka o uređenju Osnovne škole Ludbreg.
-Potrebno je ukloniti dotrajalu lamperiju i skidanje postojeće boje sa zidova i stropova, a tu su i soboslikarski i ličilački radovi, podopolagački i keramičarski radovi te dobava i ugradnja nove kvalitetne keramike kao i radovi na montaži odvoda, kanalizacije, sanitarija. Buduća je investicija veća od 132.700 eura, odnosno veća od milijun kuna – naglasio je predsjednik Skupštine.

Na dnevnom redu sjednice bit će i Prijedlog Odluke o proširenju djelatnosti Opće bolnice Varaždin koja je izgradila zgradu dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, a uspostavljen je i Objedinjeni hitni bolnički prijem.

-Novi projekti iziskuju reorganizaciju dosadašnjeg bolničkog sustava te se uz postojeće upisane registrirane djelatnosti pišu i djelatnosti bolničke hitne medicine u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, dnevne bolnice, djelatnostima interne medicine, kirurgije, urologije, otorinolaringologije, oftamologije te djelatnosti jednodnevne opće kirurgije – kazao je Križanić.

Županijski vijećnici saslušat će i izvješće o radu župana za drugo polugodište 2022. godine, a uslijedit će Prijedlog zaključka o davanju prijedloga za izmjenu mreže javne zdravstvene službe u djelatnosti zdravstvene zaštite žena, što je zatražio Grad Varaždinske Toplice, zbog omogućavanja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite stanovnicima Toplica i gravitirajućih ruralnih područja.

-Za područje Varaždinske županije od ukupno predviđenih 13 timova koji bi trebali obavljati djelatnost zdravstvene zaštite žena, imamo njih devet i to po jedna u Ludbregu i Novom Marofu, pet u Varaždinu te dva u Ivancu, od tri predviđena. Uzimajući u obzir Popis stanovništva 2021., odlukom se smanjuje broj mreža u Ivancu i jedno neugovoreno mjesto se premješta u Varaždinske Toplice – istaknuo je Križanić.

Na dnevnom će redu biti još nekoliko prijedloga i izvješća, a kako je rekao i predsjednik Skupštine, zanimljivih će tema jamačno biti i na uobičajenom aktualnom satu.

a.kučić/sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.