Now Reading:
Pred vijećnicima varaždinske Županijske skupštine uskoro Plan razvoja županije do 2027. – Križanić: Imamo 50 projekata ogromne vrijednosti
Full Article 3 minutes read

Pred vijećnicima varaždinske Županijske skupštine uskoro Plan razvoja županije do 2027. – Križanić: Imamo 50 projekata ogromne vrijednosti

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, Josip Križanić, u utorak je najavio 9. sjednicu Skupštine koja će se održati 28. veljače, a pred vijećnicima će se naći opširan dnevni red.

Prva će točka biti Prijedlog plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje 2021.- 2027. godine. Plan razvoja zamijenit će dosadašnju razvojnu strategiju, a usklađen je s Nacionalnom razvojnom strategijom. U postupku izrade imenovane su tematske radne skupine u područjima gospodarstva, infrastrukture i prostornog uređenja, obrazovanja, sporta, poljoprivrede i zaštite okoliša, turizma, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

-Plan je predstavljen tijekom siječnja od strane Javne ustanove za regionalni razvoj. Nacrtom plana prezentirano je kojim dobrima Varaždinska županija raspolaže, s kojih 50 važnih projekata ogromne vrijednosti, primjerice vulkan Gaveznica, vunasti nosorog Eric/a, špilja Vindija, Arheološki park Gomila, kao i brojni drugi arheološki lokaliteti, crkve, dvorci, projekti u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i digitalnim tehnologijama – rekao je Križanić.

Dodao je da je Županija je pokrenula postupak izrade 4. izmjena i dopuna prostornog plana Varaždinske županije koje će se provoditi zbog usklađivanja s aktualnim zahtjevima i potrebama proizašlim iz plana rada Varaždinske županije do 2027. godine te zahtjevima i inicijativama JLS.

Pred vijećnicima će se naći Odluka o uređenju Osnovne škole Ludbreg.
-Potrebno je ukloniti dotrajalu lamperiju i skidanje postojeće boje sa zidova i stropova, a tu su i soboslikarski i ličilački radovi, podopolagački i keramičarski radovi te dobava i ugradnja nove kvalitetne keramike kao i radovi na montaži odvoda, kanalizacije, sanitarija. Buduća je investicija veća od 132.700 eura, odnosno veća od milijun kuna – naglasio je predsjednik Skupštine.

Na dnevnom redu sjednice bit će i Prijedlog Odluke o proširenju djelatnosti Opće bolnice Varaždin koja je izgradila zgradu dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, a uspostavljen je i Objedinjeni hitni bolnički prijem.

-Novi projekti iziskuju reorganizaciju dosadašnjeg bolničkog sustava te se uz postojeće upisane registrirane djelatnosti pišu i djelatnosti bolničke hitne medicine u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, dnevne bolnice, djelatnostima interne medicine, kirurgije, urologije, otorinolaringologije, oftamologije te djelatnosti jednodnevne opće kirurgije – kazao je Križanić.

Županijski vijećnici saslušat će i izvješće o radu župana za drugo polugodište 2022. godine, a uslijedit će Prijedlog zaključka o davanju prijedloga za izmjenu mreže javne zdravstvene službe u djelatnosti zdravstvene zaštite žena, što je zatražio Grad Varaždinske Toplice, zbog omogućavanja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite stanovnicima Toplica i gravitirajućih ruralnih područja.

-Za područje Varaždinske županije od ukupno predviđenih 13 timova koji bi trebali obavljati djelatnost zdravstvene zaštite žena, imamo njih devet i to po jedna u Ludbregu i Novom Marofu, pet u Varaždinu te dva u Ivancu, od tri predviđena. Uzimajući u obzir Popis stanovništva 2021., odlukom se smanjuje broj mreža u Ivancu i jedno neugovoreno mjesto se premješta u Varaždinske Toplice – istaknuo je Križanić.

Na dnevnom će redu biti još nekoliko prijedloga i izvješća, a kako je rekao i predsjednik Skupštine, zanimljivih će tema jamačno biti i na uobičajenom aktualnom satu.

a.kučić/sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.