Now Reading:
Kvalitetu varaždinskih atletičara prepoznala i tvrtka Lentismed – četvero vrhunskih mladih sportaša dobilo stipendiju koju će svojim rezultatima i opravdati
Full Article 3 minutes read

Kvalitetu varaždinskih atletičara prepoznala i tvrtka Lentismed – četvero vrhunskih mladih sportaša dobilo stipendiju koju će svojim rezultatima i opravdati

Varaždin ima sjajnu atletsku budućnost što potvrđuju rezultati koje ostvaruje generacija odličnih mladih sportaša, a njihovu je kvalitetu sada prepoznala i tvrtka Lentismed koja će ih stipendirati i na taj im način pomoći u ostvarivanju daljnjih sportskih uspjeha, kao i onih u obrazovanju.

Riječ je o četvero mladih varaždinskih atletičara, članovima Atletskog kluba Sloboda – Jani i Klari Koščak, Roku Farkašu i Janku Kišaku s kojima je Zlatan Žmirak iz tvrtke Lentismed u utorak potpisao ugovore o stipendiranju.

Kako je pojasnio, njihov najveći motiv bio je činjenica da ovih četvero mladih Varaždinaca mogu biti primjer i uzor svojim vršnjacima jer dokazuju da je uz predani rad moguće postizati uspjehe i u sportu i u školi.

-Smatram da ovakva pomoć mladim atletičarima doista mnogo znači jer mogu računati da će mjesečno imati stalan izvor prihoda i osigurati si opremu koja je zaista nužna za ono što rade da bi uspjeli. Sportaši će dobiti određena financijska sredstva, ali moraju zadovoljiti i jedan uvjet – biti uzor drugima svojim ponašanjem i van sportskih borilišta – rekao je Žmirak iza kojeg je također sportska karijera.

Dodao je kako su ugovori o stipendiranju potpisani na godinu dana, uz mogućnost njihovog produljenja, a glavni cilj je poručiti kako su rezultati, uz naporan rad, trud i zalaganje, neizostavni.

Predsjednik Atletskog kluba Sloboda Stjepan Smernjak naglasio je kako su ovakvi ugovori, nažalost, izuzetak. Naime, sportski klubovi teško nalaze sponzore i pokrovitelje zbog toga što su oni dužni plaćati PDV. Upravo zato, naglasio je Smernjak, danas potpisani ugovori o stipendiranju njihovih najboljih atletičara jest fenomenalna stvar.

– Grad nas kontinuirano prati, a i rezultati su ekstremno visoki i dobri – rekao je Smernjak.

Trener Patrik Koščak istaknuo je kako je riječ o sjajnoj generaciji mladih sportaša koji su redom reprezentativci Hrvatske te na europskim i svjetskim ljestvicama visoko pozicionirani.

-To su kandidati za velika sportska natjecanja u ovom i sljedećoj godini i kandidati i za medalje na tim natjecanjima – rekao je Koščak.

Jedna od stipendistica je Jana Koščak, varaždinska atletičarka koja niže uspjeh za uspjehom te obara rekord za rekordom.

-Dosad baš i nismo imali neku podršku, osim one Atletskog kluba Sloboda i Hrvatskog olimpijskog odbora, a sve što dobijemo, svaka stipendija nam je dobrodošla. Jako mi je drago da su nas prepoznali ovdje, da su nas prepoznali naši bivši članovi i to doista puno znači – rekla je Jana.

Objasnila je i kako je atletika sport koji iziskuje dosta financijskih izdvajanja. Naime, osim opreme i novaca za putovanja, potrebni su im i suplementi zbog čega naglašava kako im svaki euro dobro dođe.

-Vjerujem da ćemo ove stipendije opravdati rezultatima i dokazati da su došle u prave ruke – zaključila je Jana.

www.sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.