Now Reading:
Grad Lepoglava odličnu suradnju sa slovenskim općinama širi i na Ormož – gradonačelnik Škvarić: Razmjena iskustva bitna je za razvoj naše sredine
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava odličnu suradnju sa slovenskim općinama širi i na Ormož – gradonačelnik Škvarić: Razmjena iskustva bitna je za razvoj naše sredine

Šireći krug prijatelja i suradnika izvan granica Hrvatske, Grad Lepoglava započeo je suradnju sa slovenskom Općinom Ormož. Ta će suradnja biti potvrđena i u okviru programa Europske unije “Europa za građane”.

Naime, Grad Lepoglava i Općina Ormož provest će projekt koji će omogućiti bolje povezivanje, upoznavanje i suradnju ovih dviju jedinica lokalne samouprave i njenih građana. O projektu, njegovoj provedbi i realizaciji, na sastanku održanom u Lepoglavi, razgovarali su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Ormož Danijel Vrbnjak te njihovi suradnici.

Gradonačelnik Škvarić istaknuo je odličnu prekograničnu suradnju sa slovenskim općinama koja je do sada rezultirala i bratimljenju Grada Lepoglave s općinama Idrija i Loška dolina. Ta će se suradnja, istaknuo je, proširiti i na Općinu Ormož.

-Veselimo se suradnji kojom ćemo proširiti krug prijatelja, razmijeniti iskustva, omogućiti građanima i društvima s našeg područja da se bolje povežu, i u konačnici, pomoći razvoju naših jedinica lokalne samouprave. Zadovoljstvo nam je da će se to odvijati uz potporu Europske unije čija sredstva Grad Lepoglava, kao i u ovom slučaju, uspješno koristi za svoj razvoj – poručio je gradonačelnik Škvarić.

S njim se složio i načelnik Vrbnjak koji je istaknuo da postoji puno zajedničkih interesa za jačanje suradnje koja će, dogovoreno je na sastanku, biti potvrđena i potpisivanjem sporazuma o suradnji i prijateljstvu.

Na sastanku je dogovoreno da će se projekt realizirati sudjelovanjem građana, društava i OPG-ova na manifestacijama koje će se u ovoj godini održati u Gradu Lepoglavi odnosno Općini Ormož.

Tako će se Općina Ormož Gradu Lepoglavi predstaviti za vrijeme trajanja 27. Međunarodnog festivala čipke što se sjajno podudara s činjenicom da je zemlja partner ovogodišnjeg Festivala Republika Slovenija.

Sastanak u Lepoglavi bila je prigoda za kratko predstavljanje Grada Lepoglave gostima iz Slovenije koji su, uz dobivene informacije o bogatoj povijesti i lepoglavskoj baštini, posjetili Galeriju lepoglavske čipke, Dom kulture i lepoglavsku župnu crkvu.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.