Now Reading:
Grad Lepoglava odličnu suradnju sa slovenskim općinama širi i na Ormož – gradonačelnik Škvarić: Razmjena iskustva bitna je za razvoj naše sredine
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava odličnu suradnju sa slovenskim općinama širi i na Ormož – gradonačelnik Škvarić: Razmjena iskustva bitna je za razvoj naše sredine

Šireći krug prijatelja i suradnika izvan granica Hrvatske, Grad Lepoglava započeo je suradnju sa slovenskom Općinom Ormož. Ta će suradnja biti potvrđena i u okviru programa Europske unije “Europa za građane”.

Naime, Grad Lepoglava i Općina Ormož provest će projekt koji će omogućiti bolje povezivanje, upoznavanje i suradnju ovih dviju jedinica lokalne samouprave i njenih građana. O projektu, njegovoj provedbi i realizaciji, na sastanku održanom u Lepoglavi, razgovarali su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Ormož Danijel Vrbnjak te njihovi suradnici.

Gradonačelnik Škvarić istaknuo je odličnu prekograničnu suradnju sa slovenskim općinama koja je do sada rezultirala i bratimljenju Grada Lepoglave s općinama Idrija i Loška dolina. Ta će se suradnja, istaknuo je, proširiti i na Općinu Ormož.

-Veselimo se suradnji kojom ćemo proširiti krug prijatelja, razmijeniti iskustva, omogućiti građanima i društvima s našeg područja da se bolje povežu, i u konačnici, pomoći razvoju naših jedinica lokalne samouprave. Zadovoljstvo nam je da će se to odvijati uz potporu Europske unije čija sredstva Grad Lepoglava, kao i u ovom slučaju, uspješno koristi za svoj razvoj – poručio je gradonačelnik Škvarić.

S njim se složio i načelnik Vrbnjak koji je istaknuo da postoji puno zajedničkih interesa za jačanje suradnje koja će, dogovoreno je na sastanku, biti potvrđena i potpisivanjem sporazuma o suradnji i prijateljstvu.

Na sastanku je dogovoreno da će se projekt realizirati sudjelovanjem građana, društava i OPG-ova na manifestacijama koje će se u ovoj godini održati u Gradu Lepoglavi odnosno Općini Ormož.

Tako će se Općina Ormož Gradu Lepoglavi predstaviti za vrijeme trajanja 27. Međunarodnog festivala čipke što se sjajno podudara s činjenicom da je zemlja partner ovogodišnjeg Festivala Republika Slovenija.

Sastanak u Lepoglavi bila je prigoda za kratko predstavljanje Grada Lepoglave gostima iz Slovenije koji su, uz dobivene informacije o bogatoj povijesti i lepoglavskoj baštini, posjetili Galeriju lepoglavske čipke, Dom kulture i lepoglavsku župnu crkvu.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.